FOTO: Velikom biciklijadom “Posuški đir”, otvorena kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Posuško lito” 2016.

POSUŠJE – Velikom biciklijadom “Posuški đir”, kao i prethodne dvije godine, u organizaciji Biciklističkog kluba “Pony”, jučer je službeno otvorena kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Posuško lito” 2016.

Trg hrvatskih branitelja bio je mjesto gdje su se okupljali brojni biciklisti koji su iskorstili priliku za napraviti đir kroz Posušje. Sudjelovalo je 200-tinjak biciklista iz susjednih općina i gradova, pa i iz Hrvatske. Tako smo među njima mogli vidjeti bicikliste koji su došli iz Metkovića, Rame, Mostara, Čitluka, Ljubuškog, Gruda, Drinovaca i Širokog Brijega koji su zajedno s domaćinima uživali u jučerašnjem druženju.

posuškiđir2016266 3

Prije samog početka bicikliranja, nazočnima se obratio tajnik Biciklističkog kluba “Pony” Marko Matković, koji je dao biciklistima nekoliko uputa za vožnju i zamolio ih za oprez.

“Posuško lito” 2016. i početak utrke službeno je otvorio načelnik općine Posušje Branko Bago, koji se zahvalio klubu “Pony” što potiče ovakav način rekreacije, sporta i druženja te da će u tim nastojanjima uvijek imati potporu Općine.

posuškiđir2016266 7

Organizatori su izrazili zadovoljstvom odzivom sudionika obzirom da je vrijeme bilo kišovito. Također, zahvaljuju svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji đira, sponzorima i djelatnicima PU Posušje.

Tako je na najbolji mogući način počelo još jedno “Posuško lito” u sklopu kojeg se održava niz događaja do kraja mjeseca kolovoza, zahvaljujući kojem Posušje biva središte zanimljivog sadržaja u cijeloj Hercegovini pa i šire.

SirokiBrijeg.info