HKUD Hercegovac je odradio još jednu uspješnu turneju 14. rujna, gdje su sudjelovali na 7. međunarodnoj smotri folklora “Srce središnje Bosne” u Busovači.

Svojim nastupom sa koreografijama Zapadne Hercegovine i poskočicom “Linđo” oduševili prepunu dvoranu.

Po završetku programa, nakratko su se okrijepili te nastavili put na još jedan nastup, te su u ranim jutarnjim satima stigli u Osijek gdje im je bio osiguran hotelski smještaj.

Zahvaljujući organizatorima obišli su znamenitosti Osijeka, a popodne su se uputili za Belišće, gdje su nastupili na međunarodnoj smotri folklora “Belišće 2019.” u kojoj su sudjelovali predstavnici iz šest zemalja.

Voditelj programa je bio Branko Uvodić koji je izrekao velike pohvale na HKUD Hercegovac, dok je nastup popraćen velikim oduševljenjem publike, posebno onih koji vuku korijene iz Hercegovine.

Poslije noćenja u Osijeku krenuli su prema Đakovu, gdje su se kratko zadržali u razgledavanju katedrale.

Nakon toga uslijedio je povratak kući uz dobro raspoloženje pjesmu i veselje.

Sezona za njih još nije završena. Naime, 5.listopada putuju u Zagreb na HRT gdje će gostovati u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” te u polusatnom gostovanju predstaviti Društvo, običaje i tradicijsku kuhinju. Iza toga 19. listopada sudjeluju na 26. susretu hrvatskih folklornih ansambala.

Kao kruna cjelogodišnjih svakodnevnih aktivnosti, HKUD Hercegovac će zadnjeg vikenda u studenom u Širokom Brijegu organizirati koncert.

SirokiBrijeg.info