Svečanost primopredaje interventnih vatrogasnih vozila općinama/gradu u Županiji Zapadnohercegovačkoj održana je na parkingu Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić uručio je nova interventna vatrogasna vozila Gradu Širokom Brijegu i općinama Grude i Posušje. U ime Općine Grude ključevi vozila su uručeni zapovjedniku vatrogasne postrojbe Svemirku Mikuliću, u ime Općine Posušje pomoćniku načelnika Mariu Jukiću i u ime Grada Širokog Brijega ključevi vozila su uručeni gradonačelniku Miri Kraljeviću.

„Drago mi je što smo se danas okupili pred početak nove godine, uručiti predstavnicima općinskih vatrogasnih društava ova vozila. Naravno Županija je uvijek spremna pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, i dalje će to činiti. S obzirom na opremljenost vatrogasnih postrojbi u općinama i gradu ovo vozilo će siguran sam biti od velike koristi ne samo za tehničke intervencije već i za početne požare otvorenog tipa“, rekao je između ostalog predsjednik Vlade Zdenko Ćosić prigodom primopredaje vatrogasnih vozila.

„Zahvaljujem se Vladi Županiji Zapadnohercegovačke na ovom lijepom daru, te se nadam da će Vlada nastaviti pomagati opremanje vatrogasnih postrojbi u našoj županiji“, rekao je Miro Kraljević gradonačelnik Širokog Brijega.

„Za nas vatrogasce ovo je najljepši mogući božićni poklon. Hvala svima koji su pridonijeli da dobijemo nova vatrogasna vozila, ponajprije Vladi Županije Zapadnohercegovačke i županijskoj Upravi civilne zaštite“, rekli su vatrogasci koji su preuzeli vozila.

„Ovo je veliki dan za vatrogastvo u našoj županiji jer koliko znam po prvi puta jedinice lokalne samouprave u našoj županiji dobivaju nova vatrogasna vozila. U ime Uprave civilne zaštite zahvaljujem našoj Vladi na čelu s predsjednikom Zdenkom Ćosićem što su imali sluha i razumijevanja i nabavili ova vozila koja će dobro doći našim vatrogascima za izvlačenje unesrećenih u prometnim nesrećama, ali i za gašenje požara“, rekao je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Vozila je nabavila Vlade Županije Zapadnohercegovačke, na inicijativu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a na 116. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke održanoj 3. prosinca donesena je Odluka o darovanju vozila općinama/gradu u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Vatrogasna vozila za tehničke intervencije i požare otvorenog prostora marke i tipa Volkswagen Transporter T6 su višenamjenska i osim za tehničke intervencije za koje imaju hidraulične alate, vozila imaju rezervoar vode kapaciteta 400 litara i pjenila za gašenje požara. Vozila imaju duplu kabinu i pogon na sva četiri kotača, a opremljena su između ostalog s električnim vitlom i visokotlačnom pumpom.

SirokiBrijeg.info