Vatrogasno društvo Široki Brijeg dobilo je interventno vozilo. Radi se o pick-up teretnom vozilu marke Nissan Navara.

Gradonačelniku Širokog Brijega Miri Kraljeviću vozilo je uručio predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, a Grad ga je dao vatrogascima na korištenje. Vozilo je namijenjeno za hitne intervencije, bilo da se radi o prometnim nesrećama ili manjim požarima gdje je važna brza reakcija. Ovime se sigurno razina spremnosti vatrogasaca podiže na veću i bolju razinu.

Primopredaji vozila nazočili su i Željko Vukoja, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu i Srećko Hrkać, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Široki Brijeg.

Gradonačelnik Miro Kraljević povodom ove donacije uručio je zahvalnicu Upravi civilne zaštite ŽZH i njezinom ravnatelju Dragi Martinoviću.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović rekao je kako je jedan od temeljnih zadataka Uprave civilne zaštite ŽZH upravo opremanje struktura civilne zaštite. ”S obzirom na razinu opremljenosti širokobriješke vatrogasne postrojbe uvjeren sam da će im ovo vozilo biti od velike koristi što me čini posebno radosnim. I u drugim vatrogasnim postrojbama u našoj Županiji slična je situacija, te će stoga Uprava nastaviti s opremanjem vatrogasnih postrojbi, ali i ostalih postrojbi i službi za zaštitu i spašavanje”, izjavio je Martinović.

SirokiBrijeg.info