FOTO: Radio Ljubuški

LJUBUŠKI – U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom u petak, 1.travnja, održana je Utemeljiteljska sjednica Skupštine Taekwondo kluba Ljubuški.

Na neki način ova Skupština je i obnoviteljska jer je prije četrdeset godina, također u travnju mjesecu, osnovan TDK Ljubuški. Nakon intoniranja himni BiH i Hrvatske nazočne u vijećnici pozdravio je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić koji je uz obećanu podršku ispričao Tonija Kraljevića i Tomu Šimića koji nisu mogli doći zbog sastanaka u Mostaru.

tklj01042016 9

Profesor Žarko Bilić je sa stručnog aspekta govorio o thaekwondou i sportu općenito, a prof. Miroslav Brežan iz Karlovca govorio o počecima thaekwondoa u Hrvatskoj i BiH.

O thaekwondou u Ljubuškom govorio ja Ante Nižić koji je skupa s Brežanom i osnovao klub 1976.godine, te o smjernicama novoosnovanog kluba.

U radnom dijelu izabrana su tijela kluba, Skupština (predsjednik Toni Kraljević), Uprava (predsjednik Tomo Šimić) i tajnik (Ante Nižić). Na kraju službenog dijela Miroslav Brežan uručio je poklon (sat) Anti Nižiću od Thaekwondo saveza Europe, a potom su skup pozdravili prof. Petar Boban trener TKD kluba „Poskok“ iz Posušja i Željko Vego, trener TDK Čapljina.

Radio Ljubuški