FOTO: Učenici Gimnazije uživo gledali “ratnike” Pietasa i njihove vještine!

Nedavno ste na portalu SirokiBrijeg.info mogli o “njima” doznati više. Mogli ste doznati kako i gdje je nastala sofisticirana hercegovačka ratnička vještina koja uči skromnosti, odanosti… “PIETAS”.

Iako su dugi niz godina daleko od očiju javnosti učili kako biti skroman, odan i kako što bolje svoje tijelo usavršiti kroz ratnički aspekt samoobrane i preživljavanja, odlučili su izaći pred javnost i pokazati kako je to vještina koja je i puno više od toga.

Što je specifično i doista zanimljivo u sve tome ne postoji “vrh” kao u ostalim borilačkim sportovima je ovdje nitko nije iznad nikoga, svi su isti. Kao što svaki njihov trening i potez nosi novo rješenje koje sve više dovodi do usavršavanja.

Psihologija i emocija imaju velik učinak nad savladavanjem brojnih prepreka, a sva rješenja su upravo u pojedincu!

Tako su ovih dana učenici Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu imali priliku uživo vidjeti, doznati i naučiti što znači, i što predstavlja ratnička vještina Pietas. Osim toga, učenici su iz prve ruke mogli pogledati razna oružja, tehnike i objašnjenja kako reagirati u različitim situacijama.

Kako nam je kazala ekipa iz “Pietasa”, isto će imati priliku vidjeti učenici Srednje strukovne škole Široki Brijeg ovog petka 25.10., za kada je najavljena nova prezentacija, a sve njihove aktivnosti možete doznati preko društvenih mreža Facebook i Instagram.

Ana Kvesaić / SirokiBrijeg.info