Nakon nešto više od godinu i pol dana nakon pokretanja taekwondo sporta u širokobriješkoj Mjesnoj zajednici Kočerin može se reći da je projekt uspio i da su u taekwondo klub „Poskok-Kočerin“ udareni čvrsti temelji a pred klubom je blistava budućnost.

U klubu trenutno trenira više od 20 djece a neki od njih već su se okitili medaljama na Prvenstvima u BiH kao i međunarodnim natjecanjima.

Mladi sportaši imaju dobre uvjete za trening koje im je pružila O.Š. Kočerin a vode ih licencirani treneri iz Posušja Petar i Danijel Boban. Predsjednik kluba g. Jozo Mikulić sa upravom kluba i sponzorima pobrinuo se da se za klub i njegove članove nabavi potrebna oprema za trening kao i klupske trenerke u kojima će predstaljati klub na natjecanjima.

Do kraja godine članove kluba očekuje polaganje za učeničke pojase kao i nekoliko međunarodnih natjecanje te Prvenstvo Herceg Bosne. Kočerin je poznat po sportskim talentima a nekoliko njih se nalazi i u taekwondo klubu „Poskok-Kočerin“.

Ovaj mladi sportski kolektiv jedini je registrirani na području Kočerina a njegov razvoj ide uzlaznom putanjom što pokazuju i do sada ostvareni rezultati. Pozivamo sve školarce koji se žele baviti ovim olimpijskim sportom da im se pridruže na treninzima koji se odvijaju utorkom, četvrtkom i pekom od 13.00 do 14.30 u O.Š. Kočerin.

“Ovim putem želim se zahvaliti gradu Širokom Brijegu i Županiji zapadnohercegovačkoj kao i ostalim sponzorima, koji su prepoznali ozbiljnost i rezultate te financijski pomogli u radu kluba. Nadamo se da će to činiti i ubuduće i svima se iskreno zahvaljujem u svoje osobno i u ime naših mladih sportaša. Na poseban način želim se zahvaliti g. Tomislavu Mikuliću, sinu našeg emigranta iz Švedske koji je sponzorirao trenerke za članove kluba i trenere. Želim istaknuti da cijele ove priče oko TKD „Poskok-Kočerin“ nebi bilo bez iskusnog stručnog tima iz Posušja na čelu sa g. Petrom Bobanom i službenim trenerom kočerinskog Kluba Danijelom Bobanom pa im se u ime svih nas kočerinjana iskreno zahvaljujem” kazao je za portal SirokiBrijeg.info Jozo Mikulić, predsjednik kluba.

Kako nam je rekao mentor kluba Petar Boban, nakon što su stekli osnovne uvjete za održavanje treninga krenuli su u taj projekt pa su nakon godinu dana djelovanja u Kočerinu dotadašnju sekciju registrirali kao samostalni klub. “Drago mi je da su mladi u Kočerinu dobili priliku upoznati ovaj preljepi olimpijski sport i borilačku vještinu. Za to su najzaslužniji predsjednik kluba g. Jozo Mikulić i g. Željko Slišković, ravnatelj O.Š. Kočerin koji se zajedno sa ostalim roditeljima i upravom kluba jako trude da osiguraju našim sportašima što bolje uvjete za njihov razvoj i sportske rezultate. Zahvaljujem im se na tome u svoje ime i u ime cijele tekwondo obitelji koja broji preko 100 milijuna članova na svim kontinentima svijeta”- kazao je Petar Boban.

SirokiBrijeg.info