FOTO: Taekwondo klub „Poskok“ započeo sa radom u Kočerinu

Na inicijativu roditelja a uz veliku podršku ravnatelja Osnovne Škole „Kočerin“ taekwondo klub „Poskok“ je sa taekwondo prezentacijom započeo sa radom u Kočerinu.

U utorak 21.02.2017. godine ispred više od 200 učenika kočerinske centralne škole i njihovih učitelja i nastavnika 27 članova taekwondo kluba „Poskok“ prezentiralo je svojim vršnjacima trening taekwondoa.

tkdkoc22217 2

U prezentaciji su sudjelovali članovi kluba od 5 do 25 godina koji su na oduševljenje prisutnih učenika prikazali kako se trenira taekwondo. Od početnog zagrijavanja kroz različite vježbice, preko osnovnih ručnih i nožnih taekwondo udaraca i blokada pa do složenih tehnika Formi, sportske borbe, razbijanja dasaka i samoobrana. Prisutna poblika je sve akcije pozdravljala jakim pljeskom a na kraju su i sami mogli isprobati udarce na fokusar i samoobrane.

Taekwondo treninzi u Kočerinu za početak će se održavati dva puta tjedno u Osnovnoj Školi „Kočerin“ (ponedjeljkom i četvrtkom od 12.45 do 14.00 sati) a namijenjeni su za djecu od 5 do 15 godina. Treninge će voditi glavni trener posuškog kluba Petar Boban sa svojim pomoćnicima, a svi koji žele mogu besplatno probati prva dva treninga.

“Ovaj projekt se pripremao u posljednja 3 mjeseca i vjerujem da će uroditi plodom. Sama inicijativa je potekla od g. Joze Mikulića, roditelja našeg člana koji već dvije godine redovito trenira taekwondo u Posušju. Projekt je podržao i ravnatelj Osnovne Škole „Kočerin“ gospodin Željko Slišković koji je maksimalno izašao u susret pa se duboko zahvaljujem obojici u svoje ime i u ime djece koja će dobiti priliku trenirati ovaj prelijepi olimpijski sport. Naš osnovni cilj je uključiti što više djece u sport te ih na taj način pokušati zaštititi od negativnih posljedica kojima su na ulici i internetu svakodnevno izloženi te ih usmjeriti da kvalitetno iskoriste svoje vrijeme i višak energije. Kočerin mi je već poznat po uspješnim mladim karatašima a danas sam se uvjerio da ima još jako puno talentirane djece koju samo treba usmjeriti i uložiti u njih a rezultati sigurno neće izostati. Pozivam sve zainteresirane u Kočerinu da nam se pridruže na treninzima i zahvaljujem se našim mladim sportašima koji ulažu u sebe i svoj klub prezentirajući i šireći taekwondo, njihovim roditeljima i našim vjernim sponzorima” – kazao je na kraju Petar Boban, glavni trener TKD POSKOK-POSUŠJE.

SirokiBrijeg.info