FOTO: Taekwondo klub “Poskok” pokupio 23 medalje na turniru “Tomislav Open 2017.”

Na međunarodnom taekwondo natjecanju „Tomislav open 2017“ koje se održalo u subotu 3. Lipnja 2017 godine u gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu okupilo se više od 200 natjecatelja iz 21 kluba sa područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Natjecanje se održalo na 3 borilišta u disciplini sportske borbe za uzraste limača, mlađih kadeta i starijih kadeta u muškim i ženskim kategorijama. Domaćin turnira je bio taekwondo klub Koryo iz Tomislavgrada a na natjecanju je nastupio i posuški taekwondo klub „Poskok“.

Taekwondo klub Poskok je bio jedan od brojnijih na natjecanju sa 31 natjecateljem koji su se natjecali u svim uzrasnim kategorijama. Ukupno su osvojili 23 medalje od kojih su 3 zlatne, 11 srebrnih i 9 brončanih te pehar za treće ekipno mjesto turnira i treće ekipno mjesto u uzrastu kadeta i kadetkinja. Limači i mlađi kadeti su također bili uspješni a u ekipnim porecima su bili četvrti u oba uzrasta gdje im su im u par bodova izmakli pehari. Mladu ekipu poskoka je vodio glavni trener kluba Petar Boban sa svojim pomoćnicima Martinom Kovač, Lucijom Bašić, Mihaelom Senjak, Marinom Begićem i Karlom Galićem te roditeljima koji su uvijek neizostavna tehnička i moralna pomoć na natjecanjima.

Zlatne medalje su osvojili: Anamarija Miličević, Josip Zlopaša i Luka Galić, srebrne; Nikola Kovač, Leo Jukić, Patrik Marić, Ivan Janjić, Igor Gavrić, Iva Tomić, Antea Kraljević, Maja Markić, Noa Đerek, Antea Bašić i Manda Pekas, te brončane Bruno Knezović, Ivan Čerkez, Mihael Jukić, Luka Kraljević, Dominik Jukić, Rafaela Čutura, Patrik Tokić, Marko Bašić i Josip Markić.

“Ovo je naš prijateljski turnir i nastojimo svake godine podržati ga sa što većim brojem natjecatelja, a ujedno zbog blizine i natjecateljskih kategorija gdje imamo najmlađe uzraste koristimo situaciju da pružimo priliku za nastup našim najmanjim i najneiskusnijim natjecateljima. Ove godine smo nastupili sa pomlađenom ekipom gdje su njih 17 nastupili po prvi put u svojim kategorijama sportske borbe. Sami rezultati na ovom natjecanju su za mene bili u drugom planu a ono što mi bilo je bitno je to da imamo dobru bazu iz koje stalno dolaze novi potencijali i talenti koje trebamo brusiti, da su na ovom natjecanju još jednom pokazali veliku volju i želju za treningom i natjecanjem, također da imamo odličnu ekipu mladih trenerica i trenera u klubu, koji jako profesionalno rade sa djecom na treningu i natjecanju kao i podršku roditelja koji su zadovoljni našom organizacijom i radom sa djecom. Jednoglasnom odlukom svih nas trenera iz kluba na ovom natjecanju se svojim ponašanjem, pristupom natjecanju i samim nastupom najviše istakla naša mlada nada Iva Tomić koja je i aktualna državna prvakinja u formama. Ona je u Tomislavgradu u svom drugom nastupu u sportskoj borbi sa 3 pobjede i porazom u finalu osvojila srebrnu medalju zlatnog sjaja, ta kadet Noa Đerek iz sekcije Vir kojem je ovo prvi nastup uopće u taekwondo a sa dvije pobjede i porazom je osvojio srebrnu medalju. Taekwondo je olimpijski sport i dugoročni cilj našeg kluba je da stvorimo sustav, uvjete i mogućnosti da netko, možda i od ovih koji su nastupili u subotu, jednog dana postane olimpijac što je san svakog sportaša, a da do tada stvorimo što veću bazu mladih sportaša kojima će sport biti zabava i zdrav način života” – kazao je trener “TKD Poskok”, Petar Boban.

SirokiBrijeg.info