Home Kultura FOTO: Sveti Nikola u Širokom Brijegu razveselio sve mališane s poklonom, moj ove godine promašio, ali sviđa mi se!

FOTO: Sveti Nikola u Širokom Brijegu razveselio sve mališane s poklonom, moj ove godine promašio, ali sviđa mi se!

0
FOTO: Sveti Nikola u Širokom Brijegu razveselio sve mališane s poklonom, moj ove godine promašio, ali sviđa mi se!
FOTO: Mili Marušić

Već tradicionalna “Božićna priča u Širokom Brijegu” i ove godine otvara početkom prosinca najljepši mjesec u godini, pa tako je bilo i ovog četvrtka na Trgu širokobrijeških žrtava kada je sveti Nikola stigao među brojne mališane koji su ga s nestrpljenjem iščekivali.

Brojni roditelji, bake i djedovi, sa svojim mališanima, osmjehom “od uha do uha” prilazili su sv. Nikoli bez straha jer ni ove godine uz njega nije bilo Krampusa, tako da je svatko dobio svoj slatki poklon.

Iako je ovo tradicionalno okupljanje koje organizira Gradski odbor Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg, jedna je od lijepih gesti koju su napravili u Širokom Brijegu pa je tako i za pohvalu.

Moram priznati kako sam do dana današnjeg i svake godine bio iznenađen kako sveti Nikola uvijek mi pokloni ono što najviše volim i zaželim te godine, a to su bile “Rum pločice” koje me svako jutro 6. prosinca dočekaju u lijepo izglancanoj čizmici a sada čizmi. Ali ove godine sam drugu želju imao, a to je bila da dobijem diplomu diplomiranog novinara bez da idem u školu i da ne trebam ništa plaćati.

Vidjevši sve te klince kako sretni odlaze od svetog Nikole nakon što su poklone primili. Odlučio sam i ja tako sjesti kod njega da dobijem svoj poklon, samo me je pitao jesam li bio dobar ove godine, ja sam mu naravno odgovorio da – “Jesam dedice, bio sam jako dobar”. On se samo nasmijao i dao mi poklon, uslikali smo se i pozdravili te mu kazao da se vidimo i iduće godine.

Kada sam stigao kući i otvorio poklon, kad tamo smoki i čokoladica. Nigdje diplome, nikakve potvrde. Sad sjedim u toplom i uživam u ovim slatkim proizvodima i razmišljam možda je sveti Nikola znao da nisam bio dobar i zato nisam dobio tu diplomu ili se navikao da uvijek imam iste želja.

Kako god bilo, iduće godine mu neću lagati, ali želja će ostati ista! Pa ako sveti Nikola bude ovi čitao, eto, ja sam napisao.

Sve u svemu bilo je lijepo, ne samo meni, nego i svima. I Hvala na smokiju i čokoladici!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info