FOTO: Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Grude

GRUDE- Jučer je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Grude obilježen Dan općine. Prije same sjednice u kinodvorani Grude, u parku kod Spomenika poginulim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Svečana sjednica započela je himnom Lijepa naša u izvedbi članova Osnovne glazbene škole Grude i minutom šutnje poginulim hrvatskim braniteljima, hrabrim vitezovima koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske slobode, kao i za preminule načelnike općine Grude.

Brojni gosti iz političkog, društvenog i kulturnog života prisustvovali su svečanoj sjednici općine Grude. Marinko Čavara, Predsjednik Federacije BiH, Josip Martić, ministar prostornog uređenja FBiH, Bariša Čolak, zastupnik Doma naroda PS BiH, Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH, Predrag Kožul, zastupnik u Zastupničkom Domu PS BiH, zatim načelnici susjednih općina i gradova, općina iz RH, izaslanstvo splitsko-dalmatinske županije i mnogi drugi.

Prigodnim govorom i pozdravima svečanu sjednicu OV Grude otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ. Vranješ je istaknuo kako je održano dvadesetpet sjednica OV u ovom sazivu, a gotovo sve točke dnevnog reda bile su jednoglasvno usvojene. Ovim putem zahvalio je svim članovima vijeća na suradnji.

Načelnik Ljubo Grizelj na početku svog govora pozdravio je sve nazočne i čestitao svim žiteljima općine Grude ovaj dan. Grizelj je prikazao ono što je u općini Grude urađeno u godini koja je iza nas, ali nešto više i o planovima općinskog vodstva u razdbolju koje tek dolazi.

S nekoliko prigodnih riječi svim nazočnima obratio se i Mladen Mišurić – Ramljak, načelnik općine Kiseljak, koji je čestitao Dan općine Grude, Dan ŽZH i Dan Herceg Bosne.

Na koncu svečanosti, načelnik Grizelj i predsjednik OV Vranješ dodijelili su javno priznanje, nagradu Općine Grude za 2019. godinu, HNK Grude, te Radio Grude.

Grude-Online.info