ŠIROKI BRIJEG – Osvanulo je još jedno lijepo proljetno jutro u Širokom Brijegu. No, idilu je pokvario “poljubac” fratra i časne. Do istoga je došlo između prvog i drugog kružnog toka u Klancu!

Naime, krećući se iz smjera Posušja sa svojim vozilom golfom “četvorkom” jedan svećenik je izgubio kontrolu nad vozilom, navodno zbog otkazivanja kočnica, te udario u prometni znak i nastavljajući s daljnjim “proklizavanjem” ušao u suprotnu prometnu traku gdje je udario u drugog golfa “peticu”, a da paradoks bude veći tim drugim vozilom upravljala je časna sestra.

Sudionici ovog neuobičajenog “blagoslova kružnog toka” svom srećom prošli su bez tjelesnih povreda, a nekih pola sata nakon što se nesreća dogodila promet je ponovno normaliziran.

Koliko nam je poznato ovo je prva ozbiljnija ovakva nezgoda u širokobriješkim kružnim tokovima, koji su prošle godine izgrađeni, a samim time i prvi ozbiljniji test za ovdašnju policiju, koja se ranije nije susrećala sa sličnim “zadaćama”, a kako je za očekivati da će i u budućnosti biti sličnih “događaja” i oni sada znaju kako na najbolji mogući način reagirati kada dođe do nečeg sličnog i na pravi način u takvim situacijama preusmjeriti promet kako se ne bi stvarale veće gužve.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info