Ovog tjedna, održan je turnir stokilaša u Runovićima pokraj Imotskog, gdje su ponosno Široki Brijeg predstavljali dečki iz ekipe Teški Široki za koju se nastupili: Robert Ratkić, Stanislav Galić, Tomislav Bašić Ivan Hrkać-Iko, Josip Kvesić, Mario Kvesić, Ivan Zovko, Frano Kraljević, Ivan Hrkać -Dida, David Vukoja, Jozo Zadro i Teo Knezović.

U drugom susretu polufinala ekipa iz Gruda Šmajser Gavani koju su predstavljali Ivan Mikulić Gile, Marko Leko Maka, Anđelko Śimić Điki, Miro Slišković, Josip Mikulić Šmajo, Mario Pezer, Nikola Žulj, Tomislav Mikulić, Mario Galić i Dario Alpeza, te Zlatan Marijanović Zlajo.

Polufinalna večer koja se održala u srijedu, ekipi iz Širokog Brijega na suprotnoj strani konopa našli su se domaćini iz ekipe OŽ koje su savladali i plasirali se u finalni dvoboj.

Ekipa iz Gruda Šmajser Gavani u četvrtak je u polufinalnom susretu izbacila CB Corte iz Trogira, te se na taj plasirali u finale. Koje se održavalo u petak, gdje su se na suprotnoj strani “gledala” dva susjeda iz Širokog i Gruda.

Hercegovački derbi koji je prošao u fer i korektnom natjecanju između ove dvije ekipe pripao je dečkima iz Širokog Brijega “Teški Široki” koji su slavili rezultatom 5:3 nad “Šmajser Gavani” i odnijeli ovogodišnju titulu ovog tradicionalnog turnira u Runovićima za ljude 100+, a pehar pobjednicima je uručila legenda Hajduka Ivan Gudelj.

“Najbitnije je da je sve prošlo u fer i prijateljskom ozračju, zabava je potrajala do dugo u noć, gdje su neki jutros svanuli na Makarskoj rivijeri, a neki u malom ali simpatičnom mistu Runovići pokraj Imotskog” – govore za portal SirokiBrijeg.info ovogodišnji pobjednici.

“Hvala organizatorima, hvala domaćinima, hvala i vjernim navijačima koji su nas pratili od početka.. sad što možemo obećati je da dogodine dolazimo braniti titulu ako ne smršamo ispod sto kila hahaha…hvala i vidimo se 2020. u Runoviću…, a sad idemo malo se okupati” – govori nam ekipa s Jadrana.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info