FOTO: Mili Marušić

Danas je započela nastava u novoj školskoj 2019./20. godini za učenike osnovnih i srednjih škola s područja ZHŽ.

Ukupan broj učenika u osnovnim školama Županije Zapadnohercegovačke u školskoj 2019./20. je 7.928, dok je u školskoj 2018./19. taj broj bio 7.899. dok je ukupan broj učenika prvog razreda 804, potvrđeno je za portal SirokiBrijeg.info iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Kako su nam kazali što se tiče ukupnog broja učenika u srednjim školama ŽZH, njih je preko 3.100, dok točan broj još nemaju jer škole još nisu dostavile kompletan popis nakon trećeg upisnog kruga koji je bio krajem ovog mjeseca.

Kao i svake godine, učenici osnovnih škola s područja Širokog Brijega svoj prvi dan u novoj školskoj godini započeli su svetom misom u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu da Bog bude svima na pomoći, a prvenstveno djeci, roditeljima i učiteljima, kao i da pamet prosvjetni političarima i “gospodarstvenicima” koji počinju shvaćati što su napravili svojom pohlepom i željom za što više novca te tako mnoge mlade obitelji rastrali iz svog u tuđe ognjište.

Moramo priznati kako je Crkva Uznesenja BDM na Širokom Brijegu bila doslovno puna učenicima i njihovih učitelja, a dok je svečano misno slavlje predvodio fra Dario Galić i na sve njih udijelio Božiji blagoslov i poželio uspješnu novu školsku godinu.

Svim školarcima želimo uspješan početak školske godine, uživajte učeći i upijajući znanje vaših nastavnika. Škola neka vam bude dio igre koja će vas usavršavati, a ne stresa i straha jer se nemate čega bojati. Učite znanje i poštenje jer je to što će vam trebati kroz cijeli vaš život, a vozači pripazite malo u prometu kako bi doprinijeli povećanju njihove sigurnosti i omogućili tim mališanima siguran put od kuće do škole i nazad.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info