Federalni ministar poljoprivrede i šumarstva (ministar Damir Ljubić) je uplatio novčana sredstva u vrijednosti 1.970.000 KM na račun općine Široki Brijeg 2008. godine, i to namjenski za:

-1.250.000 KM za školu na Peceari (tako piše u izvješću)

-720.000 KM za vodovod u Knešpolju

Ti novci su namjenski stigli na račun općine Široki Brijeg 2008 godine.

Dokument koji objavljujemo, potpisuje predsjednik Općinskog vijeća Širokog Brijega Nedjeljko Bokšić koji tu funkciju preuzeo 2009. godine i koji iznosi tok ova skoro 2.000.000 KM riječima:

“-1.250.000 KM je uplaćeno iste godine za radove na školi.


-720.000 KM je stavljeno na račun dvije godine na moje inzistiranje napokon se krenulo u izgradnju vodovoda u Knešpolju.

Općina Široki Brijeg nije uložila ni marke za izgradnju škole na Pecari, kao ni za vodovod u Knešpolju” – stoji u dokumentu kojeg potpisuje Nedjeljko Bokšić, Predsjednik Općinskog vijeća Širokog Brijega, a koji je ovjeren službenim pečatom.

Godine 2016. HDZ BiH sa svojim promotivnim letkom pred izbore izlazi poput nekog Arapskog šejka koji ne zna što će s brojnim milijunima koje ima, i obećava “brda u doline – med i mlijeko” kako će teći Širokim Brijegom zahvaljujući projektima koji se s nestrpljenjem očekuju.

Pa kao što ćete sada moći vidjeti jedan dio silnih obećanja i najavljenih utrošenih milijuna, dobili smo na kraju jedno veliko NIŠTA ili slikovito rečeno “POPUŠILI STE FORU!”:

E, tako. Kada ste vidjeli ova iznad obećanja i sve brojke i silne milijunčiće dobro proučili, možete samo pretpostaviti kako je lova negdje nestala, ili je netko nasjeo na lijepa obećanja. Možda bi bilo dobro da se sami građani ovog grada upitaju gdje je ili u kome problem!? Pretpostavljamo kako je za sve ovo kriv Željko Komšić!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info