FOTO: Širokobriješka večer održana u Zagrebu

U organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg u Zagrebu, sinoć je održana tradicionalna Širokobriješka večer na Zagrebačkom velesajmu na kojoj se okupilo više od šest stotina Širokobriježana i njihovih gostiju.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je okupljene, poručivši kako Širokobriježani čine bitan dio zagrebačkog društva.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je kako iseljeni Širokobriježani danas mogu biti ponosni na svoj rodni grad.

“Široki je nekada bio jako nerazvijen, ali to odavno nije tako. Provodimo niz projekata i činimo naš grad ugodnim za život. Širokobriježani koji ne žive u Širokom Brijegu mogu biti ponosni na svoj grad”, kazao je gradonačelnik Kraljević.

Širokobriješkoj večeri nazočio je i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji je u svom govoru istaknuo kako je važno da svi hrvatski iseljenici djeluju zajedno.

U okviru ovoga društvenog događaja organizirana je i tombola humanitarnog karaktera za pomoć Humanitarnoj udruzi “Fra Mladen Hrkać”, a nazočne je zabavljao hrvatski glazbenik Petar Grašo.

Fena