FOTO: Sheila i Romain pobjednici drugog ITF turnira u Širokom Brijegu za uzrast do 18 godina

Završen je i drugi turnir ITF-a za uzrast do 18 godina u Širokom Brijegu službenog naziva “Central osiguranje”, a naslove su osvojili Sheila Glavaš iz Slovenije i Romain Faucon iz Belgije.

Muški finale nije ni odigran pošto je pobjednik onog prvog turnira od prije tjedan dana, Luca Nardi, predao meč zbog bolesti svome suparniku. Prethodno je Nardi u polufinalu pobijedio Ammara Elamina iz Irske, a Faucon u tri teška seta Marka Galića iz Hrvatske.

Ženski finale je ponudio odličan meč u kojem je Melissa Boyden iz Nizozemske, inače pobjednica prvog ovogodišnjeg turnira u Širokom Brijegu, dobila prvi set sa 6:3, ali je peta nositeljica Sheila Glavaš istim rezultatom uzvratila u drugom, pa je pobjednica odlučena u trećem setu koji završava sa 6:4 u korist slovenske igračice, jedne uistinu velike teniske nade.

I ovaj drugi turnir odigran u sklopu SC-a “Đulić” dobio je najviše ocjene za organizaciju tako da Široki Brijeg na europskoj svjetskoj mapi postaje sve značajnija postaja, pa nije isključeno da narednih godina ovdje bude organiziran i seniorski turnir.

Žal jedino ostaje zbog saznanja da teniska budućnost u Bosni i Hercegovini nije baš svjetla, jer domaćih igračica i igrača koji bi konkurirali najboljima iz drugih zemalja jednostavno nema na vidiku.

SirokiBrijeg.info