Večer gange, gusala i dipala u Ljubuškom je i ove godine okupila brojna kulturno umjetnička društva, gangaše, diplare, ali i ljubitelje tradicionalne hercegovačke pjesme i glazbala. Večer je tradicionalno, šestu godinu za redom organizirala Udruga “Ganga, gusle, diple” iz Ljubuškog, koja svojim djelovanjem pokušava gangu i tradicionalna glazbala gusle i diple vratiti među mlade i dati priliku da i današnji naraštaji utkaju svoj pečat u pjesmu koja će živjeti onoliko koliko ju oni budu voljeli.

Željko Keža, predsjednik Udruge “Ganga, gusle, diple” iz Ljubuškog ponosan je na manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljubitelja hercegovačkih napjeva i svirke na tradicijskim glazbalima.

„Šesta tradicionalna večer, na kojoj nastupa više od trideset izvođača. Tako da se može poslušati ganga od Imotske krajine do Sinja, a imamo goste i iz Ravnog Kotara. Što se tiče Hercegovine zastupljena su sva mjesta, od Ljubuškog, Čitluka, Stoca, Posušja i drugih“, rekao je Keža te objasnio kako je sve krenulo s ciljem očuvanja kulturne baštine Zapadnohercegovačke županije, a s vremenom preraslo u međunarodnu manifestaciju.

Ova manifestacija koja je održana u restoranu IVMA Fragola u Radišićima je dokaz kako su kulturno-umjetnička društva, uistinu pravi promotori naše kulturne baštine. Tako društva svojim raznim manifestacijama na najljepši način promoviraju Ljubuški, ali isto tako Općina Ljubuški brojnim događajima promiče kulturnu baštinu ovog kraja.

VIŠE FOTOGRAFIJA na Ljportal.com