ŠIROKI BRIJEG – Trebalo im je nekoliko desetljeća da se dozovu pameti oni što održavaju naše ceste da nakon brojnih prometnih nesreća koje su se izdešavale na ovom djelu prometnice koja ulijeva strah svakom vozaču koji ima gume “bate” ili nove, učine nešto kako bi to donekle umanjilo.

Zbog nestručnosti izrade same ceste, posljednjih mjeseci intezivno i svako malo je dolazilo do udesa, nekada i po nekoliko njih u jednom danu. Sreća u nesreći je bila što nitko nije život izgubio iako je u ovim udesima i bilo dosta ozljeđenih.

FOTO: Mili Marušić

Kao portal, zainatili smo na i odlučili kako ćemo nešto poduzeti kroz brojne tekstove i “napade” na pojedine ljude i firme koje su dobro plaćene kako bi pripazili na našu sigurnost (ovog puta u prometu), kada to nisu u stanju ljudi koji su na čelu Grada Širokog Brijega, i kojima izgleda narod služi samo pred izbore kako bi im dali povjerenje da oni mogu i dalje nastaviti šetati po “dernecima” i jesti i piti na njihov račun.

Naravno, izgleda kako je urodilo plodom to naše piskaranje i prozivanje, iako se to moglo godinama davno prije riješiti i spriječiti puno toga, ali izgleda kako to prije nije bilo nikome u interesu, osim običnom narodu, ali sve je bilo uzalud do dana današnjeg.

FOTO: Mili Marušić

I, evo ga, dočekasmo i taj dan kada su odlučli pomaknuti “svoje guzice” i napraviti nešto, iako je polovično, ali za početak dobro je i ovo!

Polovično uglavnom iz razloga što je postavljena samo zaštitna ograda koja bi trebala spriječiti nova uletavanja u duboku provaliju i korito rijeke Ugrovače te na taj način spasiti brojne živote, a što se tiče proklizavanja, vozila će i dalje proklizavati jer je cesta toliko nestručno odrađena da svaka nova kiša ponovno će predstavljati problem.

Naravno, i za to postoji riješenje ali nećemo ga mi davati niti predlagati, nego stručnjaci koji su školovaniji i dobro plaćeni neka to što prije izvedu u realnost jer zaštitna ograda će samo spriječiti let, ali ne proklizavanje!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info