FOTO: Mili Marušić

Dok su prošlih sezona rukometašice Gruda pisale povijest, ove godine su ju definitivno ispisali na najbolji mogući način, a što nikom u svijetu nije pošlo za rukom!

Koliko god patetično i hvalisavo zvučalo, ali nikada nikome u svijetu rukometa nije se dogodio ovakav fascinantan rezultat koji će dugo, dugo biti zapisan, a teško ikada ikome biti obranjiv i izvediv u svijetu sporta, u ovom slučaju rukometa.

Sve je kao neka nestvarna šala, nisam stručan da dublje ulazim kroz povijest, ali odigrati 100 utakmica za redom bez poraza u državnom prvenstu, osvojiti tri puta za redom Kup BiH i pri tome tri puta za redom proslaviti dvostruku krunu na svom parketu, pred svojom publikom. Jednostavno neopisivo i nestvarno.

Jubilarnu 100-tu pobjedu upisale su protiv Katarine iz Mostara, a treće osvajanje Kup-a BiH su ostvarile ove nedjelje protiv ekipe Hadžići u svojoj dvorani Bili Brig u Grudama gdje se doista igrao rukomet koji je gledateljima “trgao živce” do zadnjih sekundi i ostvarili minimalnu pobjedu 23:22.

Podsjetimo kako su rukometašice Gruda daj ranije svojom nazočnošću u Širokom Brijegu na Pecari pratile polufinalni susret košarkaša Širokog i Slobode, gdje je Široki odlično igrao prvu polovicu utakmice, a u drugoj posustao te na kraju minimalnom pobjedom uz podršku publike došao do cilja i svojim navijačima priuštili nezaboravno veselje, a što se isto večeras dogodilo u Grudama i gdje je ispisana povijest rukometa!

FOTOGRAFIJE na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Častitamo novim-starim državnim prvakinjama na osvajanju dvostruke krune!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info