FOTO: Mili Marušić

Nogometaši Širokog Brijega i Dinamo odigrali su 1:1 u pravoj prijateljskoj utakmici na proslavi 70. rođendana Širokog Brijega.

Dinamo je poveo u 9. minuti zgoditkom biveg igrača „Plavo-bijelih“ Luke Menala. Hajrović je odigrao povratnu loptu iz kuta do Šituma koji je uputio odličan centaršut s desne strane, a Menalo, neometan među četvoricom obrambenih igrača Širokog, odličnim udarcem glavom poslao loptu u mrežu iza leđa nemoćnog Zlomislića.

Samo desetak minuta kasnije „Plavo-bijeli“ su uspjeli izjednačiti. Nakon gužve u kaznenom prostoru Zagrepčana Begonja je „zakucao“ loptu pod gredu za 1:1.

U nastavku je ritam igre dosta pao, oba trenera posegnula su za velikim brojem izmjena, a rezultat se više nije mijenjao.

Uoči početak susreta održana je minuta šutnje za Vukovar i sve žrtve u borbi za hrvatsku slobodu i neovisnost. Kapetan Dinama Zagorac uručio je kao dar 50 nogometnih lopti Toniju Karačiću, šefu omladinske škole NK Široki Brijeg.


Santos Lago Wagner odigrao je, pak, zadnjih 15 minuta u karijeri, a prigodan dar (uokviren dres) prije početka utakmice uručio mu je predsjednik NK Široki Brijeg Miro Kraljević.

STRIJELCI: 0-1 Menalo (9), 1-1 Begonja (16).

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Ćorluka, Kovačić, Barišić, Marković, Matić, Marić, Franjić, Begonja, Bagarić, Wagner (Mat. Perković, Nikić, Mar. Perković, Kvesić, Kožul, Vištica, B. Vukoja, Popović, Marušić, Drljo, Lukić, Brekalo, Z. Vukoja). Trener: Goce Sedloski.

DINAMO: Zagorac, Hajrović, Šitum, Menalo, Leovac, Lešković, Perić, Dilaver, Oršić, Anić, Julardžija (Josipović, Matel, Pavlak, Jurilj). Trener: Nenad Bjelica.

Zahvala NK Široki Brijeg

Nogometni klub Široki Brijeg zahvaljuje svima, a posebice dragom gostu, klubu-prijatelju GNK Dinamu, na uveličavanju proslave 70. rođendana. Dakako, sve čestitke i zahvala i svim gledateljima, ljubiteljima nogometa, koji su u velikom broju pohodili Pecaru u subotu popodne i koji su sportskom potporom i jednoj, i drugoj momčadi, učinili ovaj događaj dostojanstvenim i lijepim.

Naravno, sve ne bi moglo proći u najboljem redu bez policije, redarstvenih snaga, liječničkih i vatrogasnih službi, predstavnika medija i mnogih drugih koji su, svatko iz svog domena, učinili maksimalan napor kako bi sama utakmica i sve oko nje proteklo u najboljem redu, onako kako to zapravo i zaslužuje 70. rođendan NK Široki Brijeg. I svima njiima, dakako, najljepša hvala!