Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo FOTO: Prva osnovna škola dobila nove sanitarne čvorove, uređivale se i područne škole

FOTO: Prva osnovna škola dobila nove sanitarne čvorove, uređivale se i područne škole

0
FOTO: Prva osnovna škola dobila nove sanitarne čvorove, uređivale se i područne škole

Škole na području Širokog Brijega spremno će dočekati početak nove školske godine.

Tijekom proteklih mjeseci pristupilo se rekonstrukciji sanitarnih čvorova u Prvoj osnovnoj školi u Klancu. Prije početka nove školske godine završeni su svi radovi čija je vrijednost iznosila 93.670,43 s PDV-om. Radove je financirao Grad Široki Brijeg. Sanitarni čvorovi su postavljeni na sve tri etaže školske zgrade. Ovim projektom sve centralne škole na području grada imaju riješeno pitanje sanitarnih čvorova.

Vrijedi spomenuti kako je u dvorištu Prve osnovne škole u klancu posađen novi drvored i postavljene su klupe oko škole. Također, pred školom se nalaze i kontejneri za razvrstavanje otpada. Ovim svime se želi stvoriti ugodno okruženje za školsku djecu, ali i naučiti ih koliko je važno očuvanje okoliša.

U područnoj školi Trn također je odrađen novi sanitarni čvor, dok je na Dužicama postavljen određeni broj novih otvora i promijenjeni su oluci.

Podsjetimo, Grad Široki Brijeg je i u proteklom razdoblju ulagao velika sredstva u obnovu školskih objekata na području cijelog grada. Tako smo u prošloj godini završili rekonstrukciju i adaptaciju škola u Provu i Crnču. Uveden je i sustav centralnog grijanja u školi u Ljubotićima, a završeni su i novi sanitarni čvorovi u školi u Biogracima. Također, ovih dana se završavaju novi sustavi grijanja u školskim objektima u Podvraniću i Izbičnu.

Grad Široki Brijeg