FOTO: MUP ŽZH

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Grude došli su do saznanja da se u mjestu Grudsko Vrilo, općina Grude, nalazi nasad indijske konoplje (Marihuane).

Postupajući u skladu sa navedenim saznanjima, prilikom opservacije terena policijski službenici PU Grude su dana 23.7.2020. godine locirali navedeni nasad te u istom zatekli D.Z.(41) iz mjesta Grudsko Vrilo nakon čega je isti lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici PU Grude su izvršili očevidne radnje kojom prilikom su izuzeli osam stabljika koje svojim izgledom asociraju na biljku opojne droge tipa Marihuana, te o svemu izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu.

Nad gore imenovanim D.Z. je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te će po kompletiranju predmeta protiv istog biti podnijeto Izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

14 satabljika u Ljubuškom

Počinjeno kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajući po operativnoj akciji kodnog imena „LORD“ koja je zavedena s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga, policijski službenici MUP-a ŽZH Sektora kriminalističke policije su dana 23.7.2020. godine na temelju Naredbe Općinskog suda Ljubuški izvršili pretres stana, pratećih objekata, te vozila koje koristi osoba D.M.(39) iz Ljubuškog.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno izuzeto četrnaest (14) stabljika koje svojim izgledom i mirisom asociraju na biljku opojne droge tipa Marihuana, određena količina suhe zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, određena svota novca, te improvizirani laboratorij s kompletnom opremom za uzgoj opojne droge.

Gore imenovani D.M. je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O svemu navedenom je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta policijski službenici MUP-a ŽZH će protiv D.M.(39) uputiti Izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, navodi se u priopćenju Uprave policije ŽZH.

SirokiBrijeg.info