ŠIROKI BRIJEG – U nedjelju iza 12 sati u blizini Gradske Mrtvačnice u Širokom Brijegu, dogodila nova prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo jedno osobna vozilo.

Naime, zbog skliskog kolnika koji je tijekom dana bio natopljen kišom, uljem i koji je izgledao poput “leda”, krećući se iz smjera Grada prema Brigu, došlo je do prokrizavanja vozila Mercedes koje je napravilo okret za 360 stupnjeva, te udarilo od nogostup kako bi nakon toga probilo ogradu koja ga je donekle zaštitila koko ne bi završilo u obližnjoj provaliji.

Kako portal SirokiBrijeg.info doznaje s lica mjesta, i od samog vozača koji je kazao kako uzastranu nije išao ni 50 KM/H, pričinjena je veća materijalna šteta na vozilu, ali na sreću nitko od dva putnika koja su se u vozilu nalazila nisu pretrpili ozbiljne povrede, osim šoka kojeg su doživljavali dok su se okretali cestom kao na “ledu”.

promsb6112016_4

Za vrijeme trajanja očevida, kojeg su izvršili pripadnici PU Široki Brijeg, promet je tekao usporeno ali bez problema jer vozilo nije ugrožavalo ostale sudionike.

Podsjećamo već po tko zna koji put, ovaj dio ceste stvara brojne probleme mnogim vozačima jer nakon svake kiše dogodi se i po nekoliko prometnih nesreća dnevno u razdaljini od nekih 200 metara.

Iako je zaštitna ograda postavljena u blizini na najkritičnijem dijelu poznatom kao “Jelića okuka”, sada vozila ne mogu tako lako završiti u provalili, ali zato češće završavaju na krovu.

Vozači prilagodite se uvjetima na cesti, a nadležne službe neka malo bolje razmisle kako bolje sanirati ovaj dio prometnice jer zasigurno riješenje postoji, a ne “škrtariti” na osobama koje vam preko registracije vozila uplaćuju pozamašna novčana sredstva.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info