FOTO: PRIČA IZ POLICIJSKIH REDOVA ŽZH – Građanima pišemo kazne za gume, a naše original “čelestonke”!

Prije par dana MUP ŽZH se pohvalio kako su policijski službenici provodili u prvom tromjesečju 2020. godine akcije pojačane kontrole prometa na cestama ŽZH sukladno okvirnom Planu Uprave policije, te i županijske akcije pojačane kontrole prometa pod nazivom „Zima” i „Oprezno u prometu 2020″.

Lijepo, pohvalno ali sve bi to bilo super da su uz pojačanu kontrolu prometa na cestama ŽZH osim svojim sugrađanima, provjeravali i ispravnost vozila u svom voznom parku s kojim su vršili te akcije.

Naime, kako smo nedavno i najavili, u suradnji s brojnim djelatnicima MUP-a ŽZH donositi ćemo vam priče iz “njihovih redova”. Naravno, u dogovoru s njima gdje neće biti cilj ponižavati njihov posao, nego skrenuti na brojne probleme s kojima se susreću, a nadležni nemaju sluha kako bi ih rješavali. Tako da će te priče ugledati “svjetlo javnosti”, pa možda progledaju oni koji trebaju i pobrinu se da ti obični policajci ne budu “javna sprdnja”!

U ovom djelu priče donosimo fotografije policijskih vozila MUP-a ŽZH koja susrećemo na našim prometnicama.

“Policajac može odbiti da upravlja takvim vozilom ali ne bi se netko izlagao neugodnosti. Svaki dan policajac kada dođe na posao dobije Radni nalog u kojem piše marka tip i registracija s kojim će tu smjenu raditi. Možda bi netko i odbio upravljati ovakvim vozilom ali bi ga mogli goniti stegovno jer odbija zapovijed” – govori za portal SirokiBrijeg.info jedan po policijskih djelatnika MUP-a ŽZH prepričavajući nam koji je rizik obavljati zadaću s ovakvim službenim vozilima na cesti.

Kazao nam je između ostaloga, kako je za ovakvo stanje guma, odgovoran je vozač i odgovorna osoba u pravnoj osobi koja ga upućuje na teren u ovakvom stanju po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Nećemo mi sada ovdje pisati zakone, jer nema potrebe previše trošiti riječi objašnjavajući nešto onima koji bi to trebali znati. Samo im skrećemo pozornost da pogledaju pregledaju vozni park službenih vozila i ne dovode u rizičnu situaciju policijske djelatnike koje bi trebale paziti na sigurnost građana i biti im primjer.

NASTAVLJA SE….

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info