FOTO: Predstava „Fra Didak – Sebet nas i naše dice“ napunila kino „Borak“. Nova zakazana za 30. studenog!

Povodom obilježavanja 100. obljetnice kako je fra Didak Buntić odveo gladnu djecu iz Hercegovine u Slavoniju bratstvo svjetovnih franjevaca i framaša iz Širokog Brijega, u sjećanje na tu 1917. godinu, pripremilo je igrokaz o fra Didakovu životu i onome što se tada događalo.

Predstava se prikazala u večernjim satima u kinu „Borak“ koje je bilo pretijesno kako bi primilo sve one koji su željeli pogledat navedenu predstavu. Prema viđenom privukla je veliki broj Širokobriježana, a jedan broj njih je ostao uskraćen za mjesto u dvorani. Međutim, kako saznajemo od organizatora predstava će biti ponovno izvedena u četvrtak, 30. studenog 2017., u 19 sati.

Fra Didak Buntić je većinu svog radnog vijeka proveo na Brijegu i zadužio je Širokobriježane da ga se sjećaju i ne zaborave njegove ideje i djela.

U vihoru Prvog svjetskog rata, jedan mladi i odvažni franjevac obilazi gradove, urede visokih dužnosnika, pa i samog cara – tražeći pomoć za hercegovačku sirotinju, za seljake, kojima je i nezapamćena suša otežavala te godine rata za tuđeg kralja i tuđu državu.

Franjevački svjetovni red i Frama, predstavom „Fra Didak – Sebet nas i naše dice“ željeli su iskazati poštivanje i zahvalnost ovom velikanu.

SirokiBrijeg.info