ŠIROKI BRIJEG – Iako smo ih neki dan “pohvalili” kako su pojedinci iz MUP-a, točnije djelatnici PU Široki Brijeg dosjetili ideje skrivanja radara bez obilježja u “žbunj” i slikanja vozila te na taj način nametanja određenu sumu novca, vjerovatno kako bi pokrpali dugovanja MUP-a ŽZH prema državi koji je bio u mjesecu ožujku ove godine 2.351.240,76 KM, a koji se u ponedjeljak 1.kolovoza, povećao za par tisućića preko novog slučaja kojeg ćemo sada ispričati, gdje su napravili drastično veći gubitak od dobitka.

Vrijeme je je Gospojine. Mnogi naši sugrađani koji borave u europskim državicama, isključivo Njemačkoj, odlučili su se bar nakratko vratiti u svoj rodni kraj, posjetiti rodbinu, donjeti koje pakiranje Nutelle, M&M bombona ili koji eurić “utrapiti” najmalađim članovima obitelji kako bi ih se sjetili da su bili u posjeti.

Među tim našim “gostima” bio je i Dražen Palac koji je odlučio svoje dane godišnjeg odmora umjesto u Munchenu, provesti u Širokom Brijegu kod rodbine. A sada jel donio slatkiše i djelio novce to je u ovom slučaju nebitno iz razloga jer će mu taj “godišnji” dobro u sjećanju ostati iz drugih razloga, a koji su mu fino djelatnici PU Široki Brijeg “priuštili”.

gušp282016 5

“Parkirao sam vozili uz cestu kraj središnjeg Trga u Širokom Brijegu gdje je bilo već dosta vozila sparkiranih i gdje nema znaka kako je na tom području parkiranje zabranjeno. Preko puta ceste u obližnjem ugostiteljskom objektu s prijateljima sam pio kavu i prepričavali smo priče. Oko 12 sati dolazi policijsko vozilo “pauk” uparkirava se do mog vozila i počinju stavljati “lisice” preko guma i pripemaju ga za podizanje” govori nam Dražen Palac.

Nakon postavlja “lisica” na kotače nastaje problem, te nam Dražen nastavlja prepričavati događaj;

“U tom trenutku se ustajem i krećem prema njima tražeći objašnjenje radi čega podižu vozilo jer nema znaka kako je tu zabranjeno parkiranje, na što mi policajci objašnjavaju kako je ipak tu zabranjeno parkiranje te od njih tražim da spuste vozilo kako ga ne bi oštetili i kako ću platiti na licu mjesta kaznu, što oni odbijaju. Lijepo sam iz zamolio nekoliko puta i nudim im da platim duplo, ali oni ne žele čuti što mogu i brojni svjedoci potvrditi koju su se nalazili tu i govore mi kako je auto već podignut i da u postaju moram doći po njega” – objašnjava nam Dražen.

gušp282016 4

Nakon što su vozilo postavljeno na “pauk” krenuo je za njima u PP Široki Brijeg kako bi ponovno svoje vozilo preuzeo te platio kaznu.

Dražen Palac uredno je uzeo uplatnice: 70 KM za korištenje “pauka”, 40 KM za krivo parkiranje i pošto je odmah plaćao, kazna za krivo parkiranje je smanjena na 20 KM jer je platio odmah tj. u narednih osam dana ako se uplati cijena se naplaćuje u pola iznosa, dok je prijevoz ostao 70 KM i na kraju je sve skupa uplatio 90 KM kazne.

Nakon toga isljedio je “šok” kada je došao do svog vozila, primjetio je kako su felge od “lisica” vidno uništene. Tražio je da mu objasne razlog radi čega su mu uništili vozilo. Na što se policajac podrugljivim glasom nasmijao i rekao mu nešto u stilu kako je sam kriv što je vozilo parkirao na nedozvoljenom području i ako želi da preko suda traži svoja prava i naknadu štete.

gušp282016 1

Naravno, Dražen će to i učiniti jer se radi o većen iznosu, a kako nam je rekao jedna felga košta oko 1.000 eura, i kada se zbroje sve četiri dolazi se do većeg novčanog iznosa od oko 4.000 eura, što nije mala cifra!

I tako se mi čudimo kako nastaju troškovi u MUP-u ŽZH, i radi čega su dugovanja sve veća!

Nakon ovog poslali smo službeno prioćenje s pitanjima MUP-a ŽZH, da nam odgovore radi čega nisu htjeli prihvatiti plaćanje kazne na licu mjesta, kao i plaćanje korištenja “pauk” službe iako im je vozač uredno predao papire na uvid da je vozilo njegovo i time uštedili potrošnju goriva službenog vozila, tko će snositi posljedice za vidno oštećenje koje se broji u tisućama eura, te radi čega nema prometnog znaka na tom djelu prometnice kako je zabranjeno parkirane?

Nakon što dobijemo službeno priopćenje iz MUP-a ŽZH isto ćemo i objaviti na našoj stranici.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info