ŠIROKI BRIJEG – Nakon što mo već nekoliko puta skretali pozornost, pa tako i jutros na portalu SirokiBrijeg.info objavili kako se vozila parkiraju na najljepšem djelu područja Širokog Brijega, na novouređenom dječjem igralištu, šetnici i Parku na lokalitetu Sajmište u Borku, uslijedile su brojne reakcije građana, uglavnom s ne odobravanjem ovakvih i sličnih postupaka, bilo kojeg ne savjesnog vozača.

Iako se ovog puta tu na nedopuštenoj zoni pronašlo vozilo njemačkih registracijskih oznaka, moramo kazati, kako je dosta nepropisno parkiranih vozila bilo i od naših sugrađana koji ovdje žive, a to ste isto imali priliku uparati preko portala.

Spomenuto vozilo slikano je tijekom jučerašnjeg dana kada smo dobili fotografije, tekst je jutros objavljen. Po informacija koje smo dobili iz PU Široki Brijeg, isti su tijekom jutra i dana obilazili lokaciju, ali vozilo nisu uočili, da bi oko 17 sati dobili anonimnu prijavu građana kako je vozilo ponovno parkirano na istoj lokaciji, i odmah su izašli ne teren, te zatekli sporno vozilo gdje su na licu mjesta napisali prekršajni nalog kao upozorenje.

Na naš upit radi čega “PAUK” nije mogao reagirati i vozilo ukloniti? – iz PU Široki Brijeg su nam kazali kako je vozač sam uklonio vozilo nakon uručenog prekršajnog naloga, a da kojim slučajem vozač nije tu bio, “PAUK-om” bi ga zasigurno uklonili i odnijeli pred Policijsku postaju, ali problem je još bio i zbog drveta ispod kojeg se vozilo nalazilo. Tako da ga ne bi mogli upotrijebiti jer bi napravili samo veću štetu!

Podsjetimo na još jedan slučaj koji se zbio u krugu Duhanske stanice u Širokom Brijegu, gdje se nalaze prostorije GSS-a, i koji su doslovno bili “zabarikadirani” vozilima ne savjesnih vozača koji su zatvorili sve izlaze, i tako im onemogućili da brzo reagiraju u slučaju bilo kakve neželjene situacije, iako znamo kako bi se već nekako snašli i u ovim uvjetima, ali otežano, što možete vidjeti na ponuđenim fotografijama:

Svi jako dobro znamo koliko ja važnost GSS-a u mnogim slučajevima, što od asistencija, što od djelovanja prilikom nesretnih slučajeva kojih na žalost ima sve više i gdje je njihovo djelovanje neophodno, kao i svaka minuta brze intervencije. Pa sad se zapitajte malo da li je vrjedniji nečiji život, možda vašeg prijatelja, prijateljice, sugrađana, rođaka ili “natakariti” vozilo na prvo mjesto koje oko vidi slobodno.

Ovo nije problem pojedinih područja u Širokom Brijegu gdje baš i nema parkinga za sva vozila građana. Nije ništa drukčije ni kod Doma zdravlja gdje vozilo Hitne pomoći ponekad teško prolazi, nije ništa drukčije ni kada interventna vozila sirenom prolaze cestom a vozači nikako da shvate kako trebaju im svojim postupkom pomicanja vozila uz desni trak ceste omogućiti nesmetan prolazak kroz sredinu prometnice, ništa drukčije nije nepropisna parkiranja na mjesta koja su označena za invalide itd. itd…. isključivo problem leži u nama vozačima koji trebamo neke stvari ozbiljnije shvatiti.

Ništa nije zlonamjerno, već samo skretanje na ozbiljnost shvaćanja situacije što ćemo mi preko portala SirokiBrijeg.info u narednom periodu Vama čitateljima i cjelokupnoj javnosti prikazivati i ukazivati što smo činili i do sada, a ovim putem PU Široki Brijeg poziva sve građane Širokog Brijega da se ne ustručavaju nazvati 122 i ukazati na ovakve i slične situacije kako bi mogli pravovremeno reagirati, dok ne bude kasno jer ne mogu ni oni sve upratiti, a građani trebaju imati svijest važnosti o svojoj i našoj sigurnosti.

Ako želimo napredovati, moramo i svijest odgovornosti ozbiljno početi prihvaćati i shvaćati!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info