ŠIROKI BRIJEG – Gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić obišli su obnovljenu centralnu zgradu Osnovne škole Biograci.

Domaćin posjete bio je ravnatelj OŠ Stanko Milićević koji je prezentirao završene radove na cijeloj zgradi. Važno je naglasiti da je ovim projektom u potpunosti izrađena termo fasada, sanirano krovište i postavljeni novi otvori. Ukupna vrijednost projekta iznosi 227.787,00 KM, a financiran je od strane UNDP-a i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke u omjeru 50:50 posto ukupne vrijednosti.

Na temelju Memoranduma o razumijevanju potpisanog između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Vlade Županije Zapadnohercegovačke provedeno je mnoštvo projekata važnih za život i opstanak u Zapanohercegovačkoj Županiji. Projektima energetske učinkovitosti obnovljene su mnoge škole i javni objekti, sve na temelju izrađenih energetskih pregleda.

Temeljni cilj projekta energetske učinkovitosti je provedba mjera energetske učinkovitosti kroz zamjenu ili obnovu postojeće infrastrukture (Izrada termo fasada, zamjena vanjskih otvora, poboljšanje toplinskih svojstava sustava grijanja, itd.). Te mjere imaju za cilj iskorištavanje energije na najdjelotvorniji način, ali sa što manjim štetnim utjecajem na okoliš.

SirokiBrijeg.info