FOTO: Mili Marušić

Natjecanje u pružanju prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Grada Širokog Brijega održano je u ponedjeljak u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu u organizaciji Crvenog križa Grada Širokog Brijega.

Prvo mjesto i plasman na županijsko natjecanje, baš kao i prošle godine, osvojila je ekipa Druge osnovne škole Široki Brijeg sa 600 osvojenih bodova.

Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Kočerin (409 bodova), treće mjesto pripalo je Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg (389 bodova) dok je četvrta bila ekipa Osnovne škole Biograci (170 bodova).

U konkurenciji srednjih škola na županijskom natjecanju Široki Brijeg će ove godine predstavljati Gimnazija fra Dominika Mandića s osvojenim 561 bodom dok je prošlogodišnji pobjednik Srednja strukovna škola Široki Brijeg osvojila drugo mjesto s 457 bodova.

Učenici su se natjecali na četiri poligona. Prvi je bio prometna nesreća gdje su učenici morali pružiti prvi pomoć pijanom vozaču, ozlijeđenom suvozaču te teško ozlijeđenoj pješakinji koja je imala otvoreni prijelom noge. Na drugom poligonu simuliran je potres, na trećem ozljede na svadbenom veselju dok su natjecatelji na četvrtom poligonu morali pružati pomoć školskoj djeci koja su zadobila ozljede na izletu.

Glumci i šminkeri iz Druge osnovne škole napravili su realistični prikaz ozljeda i zaslužuju veliku pohvalu jer su time podignuli natjecanju za jednu razinu više.

CK Široki Brijeg