Home Kultura FOTO: Obilježena obljetnica 50 godina službe časnih sestara na Kočerinu

FOTO: Obilježena obljetnica 50 godina službe časnih sestara na Kočerinu

0
FOTO: Obilježena obljetnica 50 godina službe časnih sestara na Kočerinu

Župa Kočerin je u subotu, 23. rujna, obilježila obljetnicu 50 godina službe časnih sestara na Kočerinu. Svečanost je započela misnim slavljem. Svetu misu je predslavio fra Miljenko Šteko, provincijal uz koncelebraciju dvanaest svećenika. Na misi je pjevao Zbor časnih sestara.

Nakon Svete mise bila je upriličena svečana akademija. U glazbenom dijelu nastupila su četiri zbora koja djeluju u župi Kočerin. Prigodne govore uputili su: s. Zdenka Kozina, provincijalka, fra Mario Knezović, župnik, s. Abela Banožić, kućna predstojnica, fra Petar Krasić, bivši kočerinski župnik. Svoja sjećanja je prenijela i s. Majda Ravlić koja je prva došla na službu u Kočerin 1967.

Ovom slavlju nazočile su brojne časne sestre koje su djelovale u župi, te sestre rodom iz župe. Sestrama su uručene prigodne zahvalnice, a djeca su u scenskoj izvedbi uprisutnila svaku sestru koja je u župi djelovala. Program je vodila Sanja Pehar, urednica Radiopostaje Mir Međugorje.

Nakon Svete mise i akademskoga čina zajedništvo je nastavljeno pred crkvom gdje je bio priređen domjenak za vjernike i duhovna zvanja.

VIŠE FOTOGRAFIJA NA: FB Župa Kočerin