FOTO: Mili Marušić

Pala je kiša, namočila cestu, građani Širokog Brijega u strahu se i ove godine spuštaju niz Brig prema centru grada jer svjesni su da igraju “ruski rulet” sa svojim vozilom kojom god brzinom išli, i kakve god gume imali!

Naime, zbog skliskog kolnika, lošeg asfalta, ulja na cesti što ga kišnica niz prometnicu slijeva, a koji je poput sante leda u ovom opasnom zavoju u kojemu i karijolu da guraš po tom zavoju lako dođe do proklizavanja i nesreće koja može biti kobna ne samo za vozila, nego i za vozače i suvozače, pa čak i pješake kojih je sve više koji su odlučili prošetati i “protegnuti malo noge”!

Srijeda 3. lipnja, oko 14 sati redali su se jedan za drugim, ali u dva različita sudara, odmaknuti samo nekoliko metara jedan od drugoga.

Kakvi su udesi bili, sreća što nitko ozbiljno nastradao nije. Samo je jedan vozač prošao s malo težim ozljedama ali na sreću nije životno ugrožen. Dok su na svim vozilima počinjene velike materijalne štete.

Za vrijeme očevida djelatnici PU Široki Brijeg ostale sudionike prometa preusmjeravali su kroz područje gradske mrtvačnice, tako da nije bilo prevelikog zastoja niti zaustavljanja prometa niti iz jednog smjera.

Iako su gradske vlasti svijene ovog problema u ovom zavoju, do dana današnjeg nisu poduzele niti pronašle adekvatno rješenje osim što su nakon stotine, što većih, što manjih udesa postavili zaštitnu ogradu kako kojim slučajem netko ne bi završio u kanjonu Ugrovače.

Sama zaštitna ograda je uistinu pomogla da ne dođe do veće tragedije. Ali i ona je više neprepoznatljiva, a u nekim dijelovima se i savila od svih udaraca koja je pretrpjela od kada je postavljena!

Ulje je i dalje na cesti, promet je sad zasad normaliziran, zavoj je i dalje opasan, a na vama je koji njome prolazite da prilagodite vozilo uvjetima na tom djelu prometnice uz veći oprez nego inače.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info