ŠIROKI BRIJEG – Dolaskom u širokobriješko naselje Mokro iz mjesta Uzarići, baka Šima Lasić odlučila je svoju ljubav i vjernost podariti svome zaručniku Nikoli Ćižiću. Uz sve sretne i one malo tužnije trenutke ostala mu je vjerna životna suputnica, pa su zajednički proživljavali i dalje zajednički prolaze sve prepreke zajedničkih trenutaka evo već 50 godina.

U obiteljskoj kući u mjestu Mokro Šima i Nikola su se danas uz brojnu rodbinu i prijatelje prisjetili svih tih trenutaka. Ponovno se šampanjac otvori, ponovno je svadbena torta bila ispred njih, iznova se bacala i jabuka preko kuće, kao i buket, ponovili su ono što su rekli pred Bogom prije 50 godina – kako će jedno drugo ljubiti i poštivati, obećali vjernost u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti… Sve je izgledalo poput male svadbe ali ovog puta je proslavljen njihov “Zlatni pir”.

Zlatnipirćužić 21022016 9

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, i kako bi im sve ove godine prolazile u veselju, kao i ovaj dan, pobrinuli su se njihova djeca Ivan, Marija i Stanko, a zasigurno najveća podrška su im unuci Marijana, Stanko, Zdenka, Marija, Nikola i najmlađi Emanuel.

Zlatnipirćužić 21022016 14

Baka Šima koja je uvijek vedra i nasmijana te vidno raspoložena na današnji dan, odlučila je ponovno bacati jabuku preko obiteljske kuće, što je umalo i uspjela da njen sin nije nedavno podigao dotatno krov što joj je stvorilo prepreku na vrhu, ali moramo priznati da te “prepreke” nije bilo, jabuka bi kuću preletila “ko iz šale”. Naravno, tu je bio i neizostavan buket koji je najviše razveselio ženske članove obitelji.

Djed Nikola svoju baku je promatrao kao i prvog dana kada su se i upoznali, svaka njegova gesta i dodir isijavao je osjećaje kao da su tek ušli u brak.

Što reći na kraju nego Nikola i Šima neka vam je sa srećom, zdravljem u daljnjim godinama, neka vas djeca i unuci i dalje poštivaju i svaku vašu “težačku” riječ slušaju, jer imate im još toga što za reći.

Marijana Banožić / SirokiBrijeg.info