Rijeka Crnašnica je naše blago koje trebamo čuvati i poštivati jer i ona nama daje ono najpotrebitije, a to je voda!

“Unatoč problemu kojim ste već upoznati i zagađenjem ovog našeg Vrela, a gdje najveću krivnju za to snosi isključivo ljudski faktor, nismo i nećemo ostati ravnodušni dok se ta situacija i taj problem ne riješi, ali nećemo ni zapustiti ovu našu rijeku koje stotine obitelji opskrbljuje vodom” -govore mještani Knešpolja za portal SirokiBrijeg.info nakon uspješne akcije čišćenja koju su ove subote organizirali.

Naime, mještani Knešpolja svako malo kada vodostaj vode padne, organiziraju čišćenje i uređenje izvora i toka rijeke Crnašnice kako ni na taj način držali ju urednu. Akcija čišćenja se provodila od mosta na Blatu do izvora Crnašnice.

“Radile su “motorke” i sitni alat, radili su i svi koji su nazočili ovoj akciji, ovaj puta nas nešto više od tridesetak mještana i moram kazati kako smo puno toga odradili, uredili i napravili. Ovo nije prva ovakva akcija i često ih radimo kada vodostaj vode padne, jer tako možemo puno više toga napraviti i urediti. Ostaje nam još borba da što prije maknemo i onečišćenje s kojim ste već upoznati. Crnašnica je naše “blago” i moramo ga svi skupa čuvati, ovo što smo danas napravili je minimum minimuma što mi možemo za nju učiniti i svaka čast za svu ekipu koja se uistinu potrudila.” – govori nam Ivo Barbarić ispred Eko Udruge “Crnašnica”.

Nakon uspješno provedene akcije, svi su zaslužili jedan predah gdje su proslavili uspješno odrađen jedan dio posla, a već od idućeg tjedna slijede veće “borbe” za zaštitu rijeke koja je jedini opskrbljivač brojnih kućanstva, jer do dana današnjeg, nakon dugogodišnjih obećanja kako će dobiti vodovodnu mrežu to i dalje ostaje “slatkorječivost” lokalnih političara!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info