Iz mjesta Jare sa području Širokog Brijega, dolazi nam jedna zanimljiva priča i dvije djevojke koje su se “uvukla” u opojne mirise “nesuđenog zlata”!

Naime, radi se o smilju koje je nadugo i naširoko poznato po svojim ljekovitim svojstvima, a i bilju o kojem se pisalo dosta tekstova u proteklih par godina.

Dok većina ljudi odustaje od svojih plantaža i nasada ove plemenite biljke, neki drugi su odlučili iskoristiti svoje znanje i vještine, te se sami okušati u proizvodnji ne samo ulja nego i prirodne kozmetike koja je zadnjih godina postala trend.

U sve to se uključila jedna od najboljih umjetnica, a svakako i jedna od najljepša hrvatskih glumica Ornela Vištica i poznata modna dizajnerica Matija Vuica koji su prepoznali plantažu smilja firme “Helita” iz Jara koja se bavim proizvodnjom prirodnih eteričnih ulja, krema, sapuna i ostalih kozmetičkih preparata.

Odlučila Matija Vujica da na našem kršu prezentira nove kolekcije svojih haljina upravo na predivnim plantažama smilja i lavande u Jarama.

Prirodno okruženje, zdrav i čist okoliš oduševili su Ornelu i Matiju, a kako smo doznali, ravnodušan nije ostao ni Jadran Lazić jedan od najpoznatijih fotografa u svijetu dok je slikao i upijao mirise ovih biljki.

SirokiBrijeg.info