FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Obred blagoslova polja i svete mise na grobljima na području Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu započeo je ove nedjelje.

Prve mise od 11 sati održane su na grobljima Mekovac, Dobrkovići -Staro groblje, Knešpolje – Zečine (kod crkve) i Turčinovići.

Gradsko groblje i jedno od najvećih na području Širokog Brijega, groblje Mekovac, svake godine je u “žiži javnosti”, ne zbog toga što ima nešto posebno što drugi nemaju što se tiče održavanja svete mise, nego zbog ne kulture naših sugrađana koji da mogu sa svojim vozilima bi ušli u groblje i tamo misu slušali.

Svake godine ista priča, ali sa sve većim problemom koji skoro pa i postaje normalna stvar za neke koji i gdje ne vide nikakav problem, osim onih koji su došli pješke ili svoje vozilo ostavili malo dalje na parkiralištu kod Gimnazije ili na Bakamuši pa odlučili prošetati nekoliko metara i ne glumiti gospodu. Zamislite scenu da zatreba vozilo hitne pomoći doći ili proći, ili bilo što da se dogodi….

Razumljivo je kako postoje osobe koje ne mogu toliko pješačiti zbog zdravstvenih problema, a normalno da žele prisustvovati i doći na grob svojim obiteljima. Ali nije razumljivo da su svi nesposobni!

O čemu pričamo, dovoljno je da pogledate fotografije vozila naših “katolika na kvadrat”koje smo zabilježili uz groblje Mekovac i ulaze u isti. Naših sugrađana koji su došli na groblje svojih obitelji kako bi ih se prisjetili na trenutak uz njihovo vječno počivalište.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info