ŠIROKI BRIJEG – Memorijalna utakmica ”Široki 2016”, u sjećanje na osnivače, igrače i djelatnike HKK Široki Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića te Jozu Soptu, odigrana je ove nedjelju u košarkaškoj dvorani Pecara.

Dva prijateljska kluba, Jolly iz Šibenika i domaćin Široki imali su što pokazati pred publikom koja je došla poželjeti mladom naraštaju košarkaša iz Širokog Brijega, novim pojačanjima, kao i novom treneru Romeo Bilinovcu uspješan početak nove sezone.

hkksirokijoly910_1

Iako je rezultat 11 razlike na kraju otišao u korist gostiju, na parketu je bila drugačija priča gdje su obije momčadi kroz svo vrijeme igre pokazale zanimljivu i neizvjesnu rezultatsku borbu, ali kvaliteta i sastav momčadi iz Šibenika je bila ta koja je na kraju presudila.

Mnogi igrači šibenskog Jollyja poput Šime Špralje, Ivana Novačića, kapetana Josipa Bilinoca i trenera Ivana Velića, osjećali su se kao domaćini jer su do nedavno i oni ostavljali svoje srce na parketu Pecare za HKK Široki.

Za najboljeg strijelca ove Memorijalne utakmice “Široki 2016” pokal je dobio kapetanan Širokog Ivan Karačić, a za najboljeg igrača pokal je pripao Josipu Bilinovcu, igraču Jollyja.

Rezultat na kraju utakmice 67:78, za goste, ne treba biti poražavajući za domaćine s obzirom kako su pred njima tek one utakmice za bodove u novoj košarkaškoj sezoni.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info