ŠIROKI BRIJEG – Dvije smjene PU Široki Brijeg danas su zasigurno, što rijetko kada pišemo, odradile svoj posao i zaradile svoje plaće na jednome mjestu.

Naime, nakon što smo jutros izvijestili o prometnoj nesreći koja se dogodila oko 9 sati kod Gradske Mrtvačnice u Širokom Brijegu, točnije na predjelu ceste (zavoja) poznatog kao “Jelića okuki”, nekoliko sati nakon toga, točnije oko 17.00 sati dolazi do novoga, doslovno na identičan način.

Iako su u prvom sudaru sudjelovali Audi i Passat, gdje su obojica podijelili svoje snage u oštećenjima, u drugome japanski Suzuki je bio nešto “kvalitetniji” (iako ostade “nepokretan) u snazi od Njemačkog Golf II (ostao pokretan) kojemu je vidljivo vozačevu stranu oštetio, dok je Suzukiju “oko zatvoreno”, no na svu sreću nije bilo ozbiljno nastradalih ni s jedne, kao ni sa druge strane, a to je ipak najvažnije.

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

Do nezgode je došlo kada je vozilo Suzuki, koje se kretalo iz smjera Brijega izgubilo kontrolu nad upravljačem, te u zavoju “proklizalo” i prešlo na drugu prometnu traku i sa bočne strane udarilo u vozilo Golf II koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Sreća je što su se oba vozila kretala prilagođavajući se uvjetima na cesti, ali zavoj je izgleda bio koban za Suzukija koji je na istom mjestu kao Audi u jutrošnjem udesu jednostavno “proklizao”, ali sreća za oba vozila je bila što je iz suprotnog smjera naišlo drugo vozilo pa donekle spasilo i veću tragediju da se ne “strovale” u provaliju.

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

Vozač Suzukija je na podu suvozačevog mjesta imao praznu plinsku bocu, koju je krenuo zamijeniti za punu na benzinsku crpku, tako da je sreća što nije bila puna i da se nije aktivirala jer bi odmah bio “prepraćen” u obližnju ustanovu Gradske Mrtvačnice koja se nalazila 15-ak metara podalje.

Sreća za njega i za Grad Široki Brijeg da se to nije dogodilo, jer zasigurno ne bi bilo ni ovoga teksta. Tako da su mu sada još više na “piku” kriminalci koji održavaju ove putove i koji zgrću novac na račun svih koji redovito uplaćuju za održavanje cesta, dok oni svojim nemarom i pohlepom tjeraju ljude da ginu na putovima koje tako šlampavo odrade.

Kao što smo i jutros napisali podsjetit ćemo opet kako je ova trasa ceste dosta opasna za vozila, posebno po mokrom kolniku, pa stoga na ovaj način apeliramo nadležne da što žurnije obave potrebne “zahvate” i tako spriječe daljnje slične, a možda čak i nesreće s većim posljedicama kojih je na spomenutoj dionici proteklih godina i dana bilo jako puno.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info