ŠIROKI BRIJEG -Inicijativa za Široki Brijeg je organizirala 3. Dane mladih inženjera u Širokom Brijegu od 30.4.-3.4.2016 u suradnji s Američkim Veleposlanstvom u BIH i Feal d.o.o.

Tema su bili obnovljivi izvori električne energije i energetska učinkovitost. Na seminaru je sudjelovalo 40-tak studenta i profesora s 7 fakulteta iz BIH i Hrvatske (Osijek, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Split i Zagreb).

Tijekom petodnevnog boravka u Širokom Brijegu studenti su mogli vidjeti praktičnu primjenu znanja, ali i čuti o najnovijim tehnologijama i sustavima iz oblasti elektroenergetike.

dmi02042016-2

Od praktičnih primjera energetskih objekata budući inženjeri su posjetili hidoelektranu Peć Mlini, proizvodni pogon Violeta, Feal, tvornicu energetskih kabela TT kabeli i mini hidroelektranu Buk.

Ovaj projekt postaje tradicionalan i važan za suradnju i međusobno povezivanje mladih bez obzira na različitosti i uvijete odrastanja.

Organizatori i studenti su zahvalni svim ljudima koji su omogućuli i obogatili ovaj projekt od susretljivih domaćina u posjećenim objektima do predavača.

dmi02042016-3

Studenti su pored pitanja o struci imali i svoja pitanja o mogućnosti zapošljavanja ili iseljavanje na što im starije kolege nisu znali odgovor, jer je to ipak u rukama “većih inženjera” .

SirokiBrijeg.info