FOTO: Humanitarna utakmica za studentski dom Dompes u Mostaru – Vatreni pokazali veliko srce

Humanitarna utakmica između momčadi Dompesa i Humanih zvijezda Hrvatske, odigrana na stadionu Pod Bijelim brijegom pred oko 4000 gledatelja, završila je izjednačenim rezultatom 5:5. Sav prihod od prodanih ulaznica ići će za studentski dom Dompes u izgradnji. Obje momčadi činili su poznati sportaši, političari, znanstvenici, pjevači, među kojima i olimpijski pobjednik u boksu Damir Škaro, nogometaši Ivica Šurjak, Blaž Slišković, Mario Stanić, Goran Vlaović, Krunoslav Jurčić, Nermin Šabić, političari Dragan Čović i Nevenko Herceg, pjevač Mate Bulić u ulozi trenera… Dompes je podupirao i Vladika Grigorije koji je u zadnji trenutak izostao iz sastava zbog ozljede.

Jedan od igrača u sastavu Dompesa, član Predsjedništva BiH Dragan Čović kaže: – Želim da ovakvih akcija bude još više jer smo svakom akcijom riješili jedan problem u našem društvu koji nismo uspjeli riješiti na drugi način. Presretan sam što mogu biti mali dio tog mozaika.

Mostarski boksač i student Filozofskog fakulteta Damir Beljo bio je u sastavu Dompesa. – Iako nisam nogometaš, uvijek se odazivam na sve akcije koje su za opće dobro te se nadam da će se uspjeti prikupiti što više novca za ovaj veliki projekat.

U postavi Humanih zvijezda Hrvatske igrao je glumac Slaven Knezović koji je član od 2006. – Od 109 utakmica odigrao sam najmanje 80 i drago mi je što mogu pomoći potrebitima.

Kuća kruha i duha (Domus panis et spiritus) odnosno Dompes projekt je u sklopu kojega će biti Studentski dom sv. Marije Terezije, Pučka kuhinja fra Didaka Buntića te Centar za dijalog sv. Franje. Izgradnju, koja se financira isključivo dobrotvornim prilozima, započeo je mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u siječnju 2015. godine, a završetak je planiran za 5. rujna 2017. na blagdan sv. Terezije. Idejni začetnik i voditelj projekta sveučilišni je profesor fra Iko Skoko.

SirokiBrijeg.info / Monija Markić