U organizaciji GSS-a Grude na lokalciji Peć-Mlini uspješno je završena dvodnevna ‘Savezna vježba ljetnih tehnika spašavanja’ u kojoj je sudjelovalo 70 pripadnika iz devet stanica Gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini (GSSuBiH), te pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

Voditelj ove pokazne vježbe stijenskog spašavanja unesrećenog i izvlačenje i transport bio je Miro Bilić pročelnik GSS-a Grude. Osim GSS-a Grude iz Županije Zapadnohercegovačke u vježbi su sudjelovali i pripadnici GSS-a Široki Brijeg i HGSS-a Posušje županijskih službi za zaštitu i spašavanje s visina i nepristupačnih mjesta, a kao promatrači nazočili su i pripadnici GSS-a (u osnivanju) Ljubuški. U vježbi su sudjelovali i GSS HBŽ, GSS Jablanica, HGSS Čitluk, HGSS Mostar, te kao promatrači i pripadnici GSS-a (u osnivanju) Čapljina te gosti iz Republike Hrvatske.

Prvog dana vježbe (subota) na sedam lokacija su se radile tehnike stijenskog spašavanja, po radionicama, a koje su vodili instruktori i instruktorski kandidati GSSuBiH. Svi sudionici vježbe su prošli sve tehnike.

Među građanima koji su nazočili pokaznoj vježbi bili su i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj sa svojim pomoćnicima, te ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak.

SirokiBrijeg.info