Home slajd Glavna FOTO: Kako god da okrenem ili će me netko “zdrmati” ili radim prekršaj. Šta da radim?

FOTO: Kako god da okrenem ili će me netko “zdrmati” ili radim prekršaj. Šta da radim?

0
FOTO: Kako god da okrenem ili će me netko “zdrmati” ili radim prekršaj. Šta da radim?

ŠIROKI BRIJEG – “Izlazim jutros iz Ulice dr. Jure Grubišića kod stadiona Pecara na Ulicu fra Didaka Buntića. Dolazim do pješačkog prijelaza, puštam neke ljude da pređu preko zebre. Pokušavam se uključiti na glavnu prometnicu. Gledam desno, sve u redu. Gledam lijevo i ne vidim ništa, ali izaći ne mogu!” – tako zvuči kraće pojašnjenje uz fotografije koje nam je jutros poslao čitatelj iz Širokog Brijega.

Naime, kao što se može uočiti na priloženoj fotografiji uočavamo jedan “manji” prometni prekršaj, koji može završiti više nego kobno.

Vozilo koje ja parkirano na pješačkoj zoni, u potpunosti zatvara vidno polje vozača koji izlazi iz Ulice dr. Jure Grubišića kako bi se uključilo na glavnu prometnicu. Dolazak vozila na pješački prijelaz ne povećava preglednost, tako da je vozač primoren igrati “ruskog ruleta” i riskirati ne samo svoj život, nego i onih koji dolaze u vozilu s druge strane.

Široki Brijeg nije jedini grad u kojem postoje nesavjesni vozači, oni postoje svugdje, čak sam i ja ponekad nesavjestan u nekim situacijama, što nije sporno.

No, kako bi manje takvih prekršaja bilo, tu su naravno službe koje se bave sankcioniranjem odgovornih osoba. A prvenstveno mislimo na policiju koja može novčano kazniti pojedinca ili paukom ukloniti vozilo da ne smeta ostalim sudionicima prometa. Te na taj način upozoriti prekršitelja da idući put razmisli kako će i gdje svoga ljubimca parkirati.

Inače, jedinstveni broj policije je 122 (besplatan je). Slobodno ih možete kontaktirati na taj broj i prijaviti potencijalnu opasnost za druge sudionike prometa. Ako ste se Vi izvukli iz ove situacije, ne mora značiti kako će to uspjeti vozač ili vozačica koji dolaze nakon vas.

Zato je neke stvari bolje spriječiti na vrijeme!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info