Home slajd FOTO: Gimnazija fra Dominika Mandića na Brigu obilježila i proslavila svoj dan

FOTO: Gimnazija fra Dominika Mandića na Brigu obilježila i proslavila svoj dan

0
FOTO: Gimnazija fra Dominika Mandića na Brigu obilježila i proslavila svoj dan

ŠIROKI BRIJEG – Na današnji dan, 4. listopada 1924. godine, položen je kamen temeljac današnje zgrade Gimnazije na Širokom Brijegu.

Prigodni program započeo je svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća na kojoj je uvodnu i pozdravnu riječ imao ravnatelj Gimnazije Miro Bošnjak. Ravnatelj Bošnjak se osvrnuo na proteklo školsko razdoblje gdje je istaknuo mnogobrojne uspjehe svojih učenika, bilo da je riječ o sportskim natjecanjima, matematičkim, literarnim i svim ostalima u kojima su polučeni vrhunski rezultati. „Time smo dokazali da smo jedna od najboljih škola koje rade i djeluju po hrvatskom nastavnom programu“, rekao je između ostalog ravnatelj Bošnjak.

Gimnazija fra Dominika Mandića trenutno broji 572 učenika raspoređena u 23 odjela, dok je u prvi razred školske godine 2017./2018. upisano 144 učenika. Materijalno stanje u školi se popravilo zahvaljujući projektu koji je realiziran u suradnji sa Srednjom strukovnom školom koja je bila nositelj istoga. Tim projektom škola je opremljena novim namještajem. Uređeno je dvorište škole, a plan ga je još više srediti u idućem razdoblju kako bi se dovelo na zavidnu razinu.

Članove Nastavničkog vijeća pozdravio je i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je poručio kako su najveća vrijednost Širokog Brijega njegovi ljudi koji su svojim znanjem i trudom stvorili određene vrijednosti. Pored gradonačelnika Kraljevića, sjednici je prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

U programu Svečane sjednice sudjelovali su i učenici. Glazbeni zbor škole svojim je nastupima uveličao proslavu, a kratkim igrokazom prikazani su isječci iz života fra Didaka Buntića. Na samom početku recitirana je pjesma Antuna Branka Šimića „Pjesma o jednom Brijegu“.

Prigodni program nastavljen je Svetom misom u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu.

SirokiBrijeg.info