Policijski službenici Federalne uprave policije su jutros, nakon višemjesečne istrage, započeli s realizacijom operativne akcije “Akciza”, a uhićeno je za sada devet osoba i oduzeto blizu 1.300 kilograma duhana, mašine za rezanje i paktanih duhanskih proizvoda i veća količina cigareta bez akciznih markica.

Pretresi su vršeni na 10 lokacija na području općina Mostar, Grude i Široki Brijeg. Pronađene su, osim toga, vage korištene za vaganje duhana, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Nezakonite aktivnosti su se, kako je priopćenoo iz FUP-a, provodile od sredine prosinaca 2018. do svobnja 2019. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

“Nezakonito su proizvodili, nabavljali i stavljali u promet duhan i duhanske proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama kako je to propisano zakonodnavstvom Bosne i Hercegovine”, kazali su iz FUP-a.

Pripadnici FUP-a su, zajedno s županijskim MUP-ovima Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog, postupali po naredbama Suda Bosne i Hercegovine,

“Lica lišena slobode biti će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, stoji u priopćenju FUP-a.

SirokiBrijeg.info