GRUDE – Peta večer folklora „Tijaljsko silo“ u organizaciji HKUD „Tihaljina“ iz Tihaljine održana je na blagdan sv. Ilije, zaštitnika župe Tihaljina.

Tijaljsko silo započelo je blagoslovom kulturno-umjetničkih društava, te mimohodom do školskog igrališta gdje je i održan program. Blagoslov na sve sudionike izmolio je župnik župe Tihaljina, fra Branimir Musa.

Na početku programa, s nekoliko prigodnih riječi u ime domaćina obratio se preds. HKUD „Tihaljina“ Ilija Milas. Na manifestaciji su sudjelovali brojne osobe iz gospodarstva, politike, kulture i medija, a načelnik Ljubo Grizelj službeno je otvorio peto Tijaljsko silo.

ckg2272016 3

U službenom dijelu programu sudjelovala su brojna folklorna društva i pojedinci u kojem su predstavili dio hrvatske bogate kulturne baštine.

Nakon nastupa KUD-ova, uslijedila je dodjela zahvalnica, a nakon toga odličan koncert grupe Crvena jabuke pred tisućama ljudi.

Da je publika uživala u koncertu, Žeri i ekipi pokazali su pjevajući i plešući s njima uz legendarne hitove. Uistinu, Crvena jabuka je darovala pravi spektakl Tihaljini i brojnim obožavateljima.

Više fotografija na: Grude-online.info