ŠIROKI BRIJEG – Ove subote u 9:55h iznad Širokog Brijega na 30 sec. oglasile su se sirene za uzbunjivanje kako bi podsjetile svoje sugrađane na nikad kažnjeno kukavičkog raketiranje aviona JNA Širokog Brijega.

Danas, 26 godina nakon tog tragičnog dana, još tužniji dan u Širokom Brijegu, gdje se vodi da ima stotine, tisuće branitelja, nekoliko Udruga braniteljskih koji su na proračunu Grada, i gdje postoji nekoliko političkih stranke sa hrvatskim predznakom da na obilježavanje ovog događaja se pojavi skoro više novinara nego branitelja i tih političara.

Što je zanimljivo, samo za ovu obljetnicu stigao je jedan branitelj iz Tomislavgrada s motorom i prdružio se ovoj “ŠAČICI” ljudi i poklonio se žrtvama te zapalio svijeću, dok je gradonačelnik predvodio molitvu ispred političara “PROFESIONALNIH POLAGAČA VIJENACA”, a desetak branitelja Širokog Brijega minutom šutnje odalo počast za sve nastradale civile, svoje sugrađane, njih šest, koji su tog 7. travnja 1992. godine izgubili živote u kako smo već kazali, kukavičkom reketiranju aviona JNA Širokog Brijega.

Podsjetimo se a imena nastradalih u tim napadima, koji su pred svojim obiteljskim domovima u naselju Njivice, živote je izgubili: Božo Soldo (1953.), Jozo Hrkać (1968.), Rajko Hrkać (1968.), Mladen Hrkać (1972.), Josip Hrkać (1978.) i Veselko Topić (1940.).

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info