Po nalogu Tužiteljstva HNŽ, službenici Financijske policije Federacije Bosne i Hercegovine su, nešto iza 11 sati, ušli danas u mostarski Aluminij, doznaje sportal Radiosarajevo.ba.

Financijska policija FBiH je i ranije ulazila u Aluminij, kada su, kako se navodi, “utvrđene brojne nezakonitosti i enormna trošenja novca”.

Sada je naloženo je da se “posebno utvrde i provjere poslovi u vezi nabavke električne energije kao energenta te nabavke svih ostalih sirovina i materijala neophodnih za proces proizvodnje”, doznaje sarajevski portal.

Nadalje, naloženo i je da se izvrše provjere i sačini analiza prodaje proizvoda iz proizvodnog procesa, te da se posebno analiziraju poslovni odnosi s ‘velikim’ dobavljačima i povezanim društvima, kao i to da se pribavi i analizira sva poslovna dokumentacija koja može upućivati na drugo eventualno nezakonito postupanje i činjenje kaznenih djela i otkrivanja počinitelja.

Tužiteljstvo HNŽ je već saslušalo određeni broj svjedoka i osumnjičenih u predmetima koji su ranije formirani, kao i po prijavi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar. U tom smislu su upućeni pozivi svim dosadašnjim direktorima Društva: Ivi Bradvici, Željku Kordiću, Nikici Ljubiću, Ružici Udovičić, Mariju Gadžiću i Draženu Pandži, te predsjednicima Nadzornih odbora.

SirokiBrijeg.info