Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić posjetio Ljubuški

Federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić posjetio Ljubuški

0
Federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić posjetio Ljubuški

LJUBUŠKI – Na poziv načelnika općine Ljubuški danas u posjeti općini Ljubuški boravio je federalni ministar poljoprivredne, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Ministar Dedić je zajedno sa domaćinima obišao poljoprivredne subjekte značajne za općinu Ljubuški i poljoprivredne nasade koji su stradali tijekom niskih temperatura i mraza koje su pogodile područje Ljubuškog krajem proteklog mjeseca.

Nakon obilaska poljoprivrednih nasada uslijedio je radni sastanak sa općinskim načelnikom Nevenkom Barbarićem i predsjednikom OV Tihomirom Kvesićem te sastanak sa predstavnicima udruga poljoprivrednih proizvođača i Seljačkog saveza Federacije.

„Otvorili smo pitanja koja su značajna za razvoj općine Ljubuški a u nadležnosti su našeg ministarstva, sve oblike suradnje smo otvorili i nadam se uspješnoj suradnji, ministarstvo će općini Ljubuški dati maksimalnu podršku u svim projektima ali i problemima koje ćemo zajedno rješavati“ kazao je ministar Dedić.

„Poljoprivreda je naša najvažnija gospodarska grana i u ovoj oblasti imamo najveći potencijal, upoznali smo ministra sa mogućnostima, planovima i poteškoćama i u razgovoru sa predstavnicima udruga poljoprivrednih proizvođača dotaknuli smo se i ostalih tema od kapitalnih investicija do saniranja posljedica elementarnih nepogoda. Zahvaljujem se ministru na dolasku„ kazao je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Bjanka Medić / Radio Ljubuški