Postupajući po nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Federalna uprava za inspekcijske poslove je blagovremeno započela postupak provjera diploma za sve uposlenike ovog županijskog organa te je poslala upite na adrese više od 50 raznih obrazovnih ustanova i institucija u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji, priopćila je ta uprava.

– Ovim putem želimo da pohvalimo izuzetno profesionalan i korektan odziv obrazovnih institucija širom Bosne i Hercegovine, koje su svojim brzim odgovorima pokazale spremnost na suradnju, u cilju provjere i eventualnog identificiranja nevažećih diploma – citat je iz priopćenja.

Iako se radi o provjeri više od 170 diploma, Federalna uprava za inspekcijske poslove se nada da će zahvaljujući dobrom odzivu obrazovnih institucija, ovaj zadatak realizirati u planiranom roku.

Federalna uprava za inspekcijske poslove, u sovom pripćenju podsjeća da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 169. sjednici održanoj 17.1.2019. godine donijela zaključak broj:165/2019, kojim je zadužila sve institucije, tijela, organe uprave i upravne organizacije, javna poduzeća i ustanove te privredna društva u Federaciji Bosne i Hercegovine da od obrazovnih ustanova koje su izdale diplome o stečenoj stručnoj spremi njihovih zaposlenika, u skladu s podacima iz osbnih dosijea, zatraže provjeru vjerodostojnosti diploma.

SirokiBrijeg.info