ŠIROKI BRIJEG – Tamo negdje 2. kolovoza 2016. godine na portalu SirokiBrijeg.info objavljen je jedan tekst “Policija u Širokom Brijegu naplatila 90 KM kazne, a na vozilu napravili štete preko 4.000 eura!”

Što se dogodilo?

Došao čovjek iz Njemačke obići rodbinu, pa usput u centar grada “svaratio” popit kavu. Parkirao vozilo uz cestu kraj središnjeg Trga u Širokom Brijegu i nedugo nakon toga dok je on “srkao” kavicu u obližnjem kafiću, djelatnici PU Široki Brijeg uočavaju vozilo koje je bilo parkirano na zabranjenoj zoni za parkiranje, te brzom intervencijom pozivaju “Pauk službu” da ga nosi.

I tako oni stavljaju vozilo na pauk, vozač se pojavljuje pred njima i traži objašnjenje, a policajac mu govori kako je parkiran na zabranjenu zonu parkiranja, što vozač nije znao kako nam je tada kazao kroz razgovor i nudi im da plati kaznu na licu mjesta, ako treba i duplo samo da mu vozilo ne bi oštetili. Naravno, policajac to odbija i govori mu kako će vozilo biti pred postajom, i kada kaznu plati može ga preuzeti.

Nakon što su vozilo dovezli pred PU Široki Brijeg vozač se “šokirao” kada je došao do svog automobila i primjetio je kako su felge od “lisica” vidno uništene. Kazna koju je platio tada bila je 90 KM, a šteta na vozilu i felgama oko 4.000 KM.

Kompletan tekst i priču možete pročitati na (linku) stranici: “Policija u Širokom Brijegu naplatila 90 KM kazne, a na vozilu napravili štete preko 4.000 eura!

No, ovdje u ovoj priči dolazimo do sasvim jednog drugog, a sličnog slučaja.

Danas, subota 19. studenog o.g., na istom mjestu parkirano vozilo. Ali ovog puta nije bilo njemačkih tabla ni novi Audi, nego Škoda od Federalne Uprave za inspekcijske poslove, “Sarajevo d.o.o.”.

federalcisiroki191120161

Vozači vozila ovaj put sigurno nisu otišli “srknuti” kavicu, nego nekome napisati kaznicu!

Tko zna, možda im je zasmetalo što su se večer ranije okupili građani Širokog Brijega i svijećama ispred križa na trgu formirali grb Herceg-Bosne te natpis ”Vukovar”. Ma sumjmjam, ali ni to nije isključeno u ovoj našoj “žabokrečini” da su tražili tko je to napravio ili su obilazili lokalne ugostiteljske objekte prikupljajući “dobrotvorne” priloge za krpanje cesta po Širokom Brijegu, a koje će im uplatiti iz Sarajeva kada skupe određenu količinu novca.

Ok, nagađam i to. Ali jedno je sigurno, a to je da vozilo nije odnio “Pauk” niti su dobili uplatnicu za krivo parkiranje. Možda ih se boje i ovi naši iz policije!?

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info